دانلود پروژه های پژوهشی در رابطه با تاثیر فرم کالبدی بر کیفیت زندگی مطالعه موردی شهر ساری- فایل ... |
۱
نواحی دارای کاربری واحد
تراکم جمعیتی و ساختمانی کمتر
۲
فاصله زیاد از کاربری های خدماتی
سطح بیشتر فضا های باز و رها شده
۳
معابر عریض و پارکینگ های سطحی
نسبت بزرگتر اراضی عمومی به خصوصی
۴
محدود بودن دسترسی به سایر نقا ط شهر
قطعات تفکیکی بزرگتر
۵
کم بودن گزینه های حمل ونقل
مصرف بیشتر آب وانرژی
۶
فراهم نبودن یا احداث دیر هنگام تاسیسات زیر بنایی
-
۷
نبود یا کمبود شدید تعاملات اجتماعی
-
۸
گسسته بودن بافت های پراکنده از هم
-
ماخذ: عباسزادگان و همکار، ۱۳۸۷: ۳۷
استراتژی پراکندگی تابع عوامل مختلفی می باشد که در ذیل به هریک از آن اشاره می گردد: (رهنماو همکار، ۱۳۸۷ :۴۴و۴۵)
۱-رشد جمعیت در متروپل: در نیم قرن گذشته جمعیت نواحی متروپل از ۸۵ میلیون نفر به ۲۱۳ میلیون افزایش یافته است. افزایش ۱۵۰ درصدی با ۷۰ در صد رشد در نواحی حومه و حاشیه شهری هنگامی که جمعیت شهری تا حد معینی رشد نمود، برای تطابق با تغییرات ، نیاز به گسترش بیرونی پیدا می کند .
۲-وفور زمین: آمارهای جمعآوری شده کاربریزمین تنها ۲/۵ در صد از کشور ایالات متحده را به صورت توسعه یافته مشخص ساخته است. دلیل واقع شدن توسعه مسکونی و غیر مسکونی در فواصل بیشتر، فراوانی و ارزانی زمین ودسترسی آسان میباشد. در حال حاضر نواحی ساخته شده شهر بدلیل توسعه یافتگی تفاوتهای آشکاری را نمایان ساختهاند.
۳-عدم تمرکز اشتغال: هزینه های زمین و توسعه در پیرامون، از مرکز شهر کمتر است. سیستمهای بزرگراهی مدرن سریع، هزینه های حمل ونقل را پایینتر میبرد، بنابراین کارخانهها به طور فزایندهای به حمل و نقل کامیونی و مکانهای حومه شهری که دسترسی آسان تری به بزرگراهها دارند، روی میآورند. همچنین نیروی کار آموزش دیده و ماهرتری وجود دارد که در ابتدا به دلایل فضا، خلوتی و مطبوعیت به کناره شهر روی آوردهاند. در این مفهوم نامتمرکز بودن شغلی تا حدی به جای اینکه علت حومه نشینی مسکونی باشد، پیامد آن بوده است. همچنین این گفته نیز درست است که اشتغال، مردم بیشتری را به مهاجرت به نواحی حومهای جذب مینماید .
۴-اولویتهای مسکن: خانهای مجزا و امن، همسایگیهای حومه شهری با علفزارهایی در پسکرانه و یک یا دو ماشین برای رفت و آمد، مدارس عمومی خوب و نزدیک، نوعی از زندگی است که به عنوان رویای آمریکایی شناخته شده است. در واقع این رویای تمام افراد میباشد. هنگامی که ساکنان شهری در طی زمان ثروتمندتر میشوند، آنها میتوانند مساکن بزرگتر در نواحی حومه شهری که قیمت آنها نیز از درون شهر ارزانتر است تهیه نمایند. علاوه بر این، پیشرفت تکنولوژی سبب شده که رویای آمریکایی به معنای نوع زندگی روستایی منزوی گونه نباشد و امکان زندگی شهری را در مکانی روستایی به وجودآورد .
۵-نابودی مرکز شهر: مراکز شهری زمانی مکانهایی مطلوب برای زندگی مردم بودند. با رشد جمعیتی و اقتصادی، مسائلی همانند تراکم ترافیک، تخریب زیست محیطی، مساکن بیرونق، کیفیت ضعیف مدارس عمومی، جنایت، فقدان دسترسی به فضای باز و نابودی زیرساختها در هسته شهر اتفاق افتاد و مرکز شهر به سوی نابودی و زوال رفت. در جستجوی زندگی بهتر، طبقات بالا و متوسط به خارج مهاجرت می کنند.
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-02] [ 12:47:00 ق.ظ ]
|