شناسایی عوامل موثر بر شیفتگی به برند (مورد مطالعه برند آدیداس)- ... |
بین ۱۰ تا ۲۰ بار
۱۰۹
۲۸٫۴
بیشتر از ۲۰ بار
۲۱۳
۵۵٫۵
نمودار ۱-۴- وضعیت گرافیکی جنسیت پاسخ دهندگان
نمودار ۲-۴- وضعیت گرافیکی سن پاسخ دهندگان
نمودار ۳-۴- وضعیت گرافیکی تحصیلات پاسخ دهندگان
نمودار ۴-۴- وضعیت گرافیکی درآمد پاسخ دهندگان
نمودار ۵-۴- وضعیت گرافیکی مدت زمان استفاده از این برند
نمودار ۶-۴- وضعیت گرافیکی دفعات استفاده از برند پاسخ دهندگان
۳- ۴- تحلیل استنباطی یافتهها
آزمون فرض در علم آمار روشی است برای بررسی ادعاها یا فرضها درباره پارامترهای توزیع در جوامع آماری. در این روش فرض صفر[۲۶۸] یا فرض اولیه مورد بررسیست که متناسب با موضوع مطالعه فرضی به عنوان فرض بدیل یا فرض مقابل به انگلیسی [۲۶۹] انتخاب میشود تا درستی هر کدام نسبت به هم مورد آزمون قرار گیرد. در این پژوهش به دو روش توصیفی و استنباطی به تجزیهوتحلیل دادههای بهدست آمده پرداخته شده است. در سطح توصیفی با بهره گرفتن از مشخصه های آماری نظیر فراوانی، درصد و میانگین به تحلیل و توصیف ویژگیهای جامعه پرداخته شده است و در سطح استنباطی به منظور اثبات یا رد فرضیات تحقیق و یافتن روابط خاص میان متغیرهای جامعه از آزمونهای زیر استفاده میکنیم:
- تحلیل عاملی تأییدی
- معادلات ساختاری
تحلیل عاملی میتواند دو صورت اکتشافی[۲۷۰] و تأییدی[۲۷۱] داشته باشد. تمایز بین این دو نوع تحلیل دارای اهمیت زیادی است. اینکه کدامیک از این دو شکل باید در تحلیل عاملی بهکار رود مبتنی بر هدف تحلیل دادهها است. در تحلیل اکتشافی، پژوهشگر به دنبال بررسی دادههای تجربی به منظور کشف و شناسایی شاخصهای ویژه و نیز روابط جالب میان آنهاست و این کار را بدون تحمیل هرگونه مدل معینی بر روی دادهها انجام میدهد. به بیان دیگر، تحلیل اکتشافی علاوه بر آنکه ارزش تجسسی یا پیشنهادی دارد، میتواند ساختارساز، مدلساز یا فرضیهساز باشد و یا فرضیههایی تدوین کند که نسبت به سایر روشهای چند متغیری، آزمایشپذیری عینیتری داشته باشد. تحلیل اکتشافی وقتی به کار میرود که پژوهشگر شواهد کافی قبلی و پیشتجربی برای تشکیل فرضیه درباره تعداد عاملهای زیربنایی دادهها نداشته و به واقع مایل باشد درباره تعیین تعداد یا ماهیت عاملهایی که همپراشی بین متغیرها را توجیه میکنند، دادهها را بکاود. اما تحلیل عاملی تاییدی در واقع یک مدل آزمون تئوری است، که در آن پژوهشگر تحلیل خود را با یک فرضیه قبلی آغاز میکند. این مدل که مبتنی بر یک شالوده تجربی و نظری قوی است، مشخص میکند که کدام متغیرها با کدام عاملها و کدام عامل با کدام عاملها باید همبسته شوند. برای ارزشیابی روایی سازه نیز یک روش قابلاعتماد به پژوهشگر عرضه میکند، تا از این طریق بتواند به گونه بارزی فرضیههایی را درباره ساختار عاملی دادهها که ناشی از یک مدل از پیش تعیینشده با تعداد و ترکیب مشخصی از عاملهاست بیازماید (هومن، ۱۳۸۷: ۲۹۶- ۲۹۵).
در تحلیل عاملی تأییدی، پژوهشگر به دنبال تهیه مدلی است که فرض میشود دادههای تجربی را بر پایه چند پارامتر نسبتا اندک، توصیف، تبیین یا توجیه میکند. این مدل مبتنی بر اطلاعات پیشتجربی درباره ساختار دادههاست که می تواند به شکل؛ ۱) تئوری یا فرضیه، ۲) یک طرح طبقهبندی کننده معین برای گویهها یا پارهتستها در انطباق با ویژگی های عینی شکل و محتوا، ۳) شرایط معلوم تجربی، و یا ۴) دانش حاصل از مطالعات قبلی درباره دادههای وسیع باشد ( هومن، ۲۹۵:۱۳۸۷).
۴-۴- مدل معادلات ساختاری
فرآیندهای تجزیهوتحلیل ساختارهای کوواریانس شامل یکسری گامهایی است که به محقق توصیه میشود که حتماً به صورت متوالی این گامها را انجام دهد. این گامها عبارتند از:
- بیان مدل
- تخمین مدل
- اصلاح مدل
- آزمون فرضیه
- تفسیر مدل
- ابلاغ یا نوشتن گزارش تحقیقاتی
۵-۴- آزمون نرمالبودن مولفه های الگو
یکی دیگر از تقسیمبندیهای رایج آمار، تقسیمبندی آن به آمار پارامتریک و آمار ناپارامتریک است. آمار پارامتریک مستلزم پیش فرضهائی در مورد جامعهای که از آن نمونهگیری صورت گرفته میباشد. به عنوان مهمترین پیش فرض در آمار پارامترک فرض میشود که توزیع جامعه نرمال است اما آمار ناپارامتریک مستلزم هیچگونه فرضی در مورد توزیع نیست. فنون آمار پارامتریک شدیداً تحتتاثیر مقیاس سنجش متغیرها و توزیع آماری جامعه است. اگر متغیرها از نوع اسمی و ترتیبی بوده حتما از روش های ناپارامتریک استفاده میشود. اگر متغیرها از نوع فاصلهای و نسبی باشند در صورتی که فرض شود توزیع آماری جامعه نرمال یا بههنجار است از روش های پارامتریک استفاده میشود در غیر اینصورت از روش های ناپارامتریک استفاده میشود.
برای بررسی نرمالبودن مولفههای ابعاد الگو از آزمون کلموگروف اسمیرنوف استفاده گردید و در تمامی آزمونها، فرضیه آماری به صورت زیر میباشد:
H0: دادهها نرمال هستند (دادهها از جامعه نرمال آمدهاند)
H1: دادهها نرمال نیستند (دادهها از جامعه نرمال نیامدهاند)
همانطور که در جدول شماره ۲-۴ مشاهده میشود چون مقدار سطح معنیداری در تمامی مولفهها بالاتر از مقدار خطای ۰۵/۰ میباشد پس فرض صفر را نتیجه میگیریم، یعنی مولفههای پژوهش همگی نرمال میباشند.
جدول ۲-۴- نتایج آزمون کلموگروف اسمیرنوف برای متغیرهای پژوهش
متغیرهای تحقیق
سطح معناداری
نتیجه فرضیه
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-02] [ 01:09:00 ب.ظ ]
|