نمودار شماره ۱- شغل نمایندگان پیش از ورود به مجلس

وضعیت تحصیلی نمایندگان:

شناخت وضعیت کمی و کیفی تحصیلات نخبگان سیاسی هر کشوری از موضوع های حائز اهمیت بررسی های جامعه شناسی سیاسی است، چرا که سطح تحصیلی گروه های اجتماعی رابطه مستقیمی با پایگاه اجتماعی و علایق طبقاتی آنان دارد. در واقع هر اندازه رفاه و ثروت افراد جامعه بیشتر و بالاتر باشد، انتظار می رود که از سطح آموزشی بهتری برخوردار باشند. علاوه براین هر اندازه سطح تحصیلات وآگاهی نمایندگان از اضاع و احوال داخلی و بین المللی بالاتر باشد، به طور حتم آنان با عقلانیت بیشتری در فرایند تصمیم گیری های مهم سیاسی مشارکت خواهند کرد.( ازغندی ۱۳۸۵،ص ۱۷۵ )
پایان نامه - مقاله - پروژه
قبل از اینکه به بررسی آماری وضعیت تحصیلی نمایندگان بپردازیم، لازم است به دو نکته توجه گردد: نخست تحصیلات نمایندگان به دو صورت است،یا فارغ التحصیل رشته های مختلف مراکز آموزش عالی بودند یا اینکه از نظام آموزشی حوزوی بهره گرفته اند. البته تعدادی از نمایندگان نیز به تحصیل هر دو نوع نظام آموزشی پرداخته اند. به عبارت دیگر برخی اساس کارشان دروس حوزوی است و در کنار آن به دنبال فراگیری تحصیلات دانشگاهی رفته اند . برخی دیگر هم زمان با تحصیل علوم جدید از دروس حوزوی بهره برده اند.در هر حال این تفاوت در مراکز آموزشی و سطح و میزان تحصیلات نمایندگی در ارزیابی کارنامه آنان بسیار مهم است.
دوم برای دستیابی به پاسخی مناسب برای این سوال که سطح سواد و تحصیلات نمایندگان تا چه اندازه در کارآمدی آنان موثر می باشد، استفاده از منابع منتشر اداره امور فرهنگی و روابط عمومی مجلس از مناسب ترین منابع است.
سطح تحصیلات نمایندگان مجلس هفتم در سه مقطع کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکترا قرار دارد و از ۲۹۱ نماینده ۴۲ نفر از تحصیلات حوزوی برخوردارند و از ۲۴۹ نفر باقی مانده، ۳۳درصد (۸۳ نفر) دارای مدرک دکترا، ۳۶ درصد مدرک کارشناسی ارشد و ۲۶ درصد مدرک کارشناسی دارند. نمایندگان مجلس هفتم دارای مدرک دانشگاهی غیر پزشکی در سطح تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا را بیشتر فارغ التحصیلان رشته های علوم اجتماعی و انسانی تشکیل می دهند. در مرحله دوم دارندگان مدرک علوم ریاضی و فنی و شیمی هسته ای قرار دارند. و بر خلاف مجالس سابق تنها ۱۰ نفر دارای مدارک دیپلم و فوق دیپلم می باشند.
از مجموع ۱۲ نماینده زن مجلس هفتم دو نفر یعنی عشرت شایق دیپلمه و مهرانگیز مروتی دارای مدرک کاردانی، یک نفر یعنی فاطمه رهبر کارشناسی ارتباط تصویری،پنج نفر کارشناسی ارشد(فاطمه آجرلو، روانشناسی؛ فاطمه آلیا، علوم سیاسی؛ نیره اخوان بیطرف، فقه و مبانی حقوق اسلامی؛ رفعت بیات، جامعه شناسی؛ عفت شریعتی، مدیریت برنامه ریزی) و چهار نفر دارای مدرک دکترا بودند: لاله افتخاری،رشته الهیات؛الهام امین زاده، حقوق بین الملل؛ هاجر تحریری،فلسفه و تربیت؛ نفیسه فیاض بخش،فلسفه.
جدول شماره ۲- تحصیلات نمایندگان شخصی

 

تحصیلات دوره هفتم مجلس شورای اسلامی
فراوانی درصد
دیپلم ۲ ۸/۰
کاردانی ۸ ۲/۳
کارشناسی ۶۶ ۸/۲۶
کارشناسی ارشد ۹۰ ۱/۳۶
دکترا ۸۳ ۳/۳۳
جمع ۲۴۹
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...