بررسی نقش دفتر مدیریت پروژه (PMO) در ایجاد بسترهای مناسب ... |
فصل اول: کلیات تحقیق
فصل دوم: ادبیات موضوع
فصل سوم: روششناسی تحقیق
فصل چهارم: یافتهها و تحلیل دادهها
فصل پنجم: نتیجهگیری و پیشنهاد
بیان مسأله، بیان اهداف تحقیق
بیان سؤالات و فرضیهها
بررسی مبانی نظری
ادبیات دفتر مدیریت پروژه
ادبیات سازمان پروژهمحور
ادبیات مدیریت دانش
تدوین مدل مفهومی حاصل از ادبیات
تبیین روششناسی تحقیق و جامعه و نمونه آماری
طراحی پرسشنامه
انجام مطالعات میدانی تحقیق
جمع آوری پرسشنامهها و تحلیل نتایج آن
ارزیابی و تحلیل فرضیههای تحقیق
نتیجهگیری و ارائه پیشنهادات
۱-۱- مقدمه
امروزه سازمانها دریافتهاند که با بهرهمندی و بهکارگیری رویکرد مدیریت پروژه در انجام تعهدات و تحقق مأموریتهای محوله به منافع بیشتری دست پیدا کنند. پذیرش فراگیر مقبولیت استفاده از مدیریت پروژه برای انجام کارها و مأموریت توسط سازمان از یک طرف و رشد فزاینده پیچیدگیها و دشواریهای مدیریت پروژه و نیز لزوم وجود ضرورت برخورداری پروژهها از نظامی هماهنگ و یکپارچه برای استفاده از منابع محدود سازمان باعث شده است تا ابزارها و رویکردهای نوین و مؤثری ابداع گردند. مسألهای که توجه بسیاری از مدیران پروژهها را به خود معطوف کرده است محدودیت منابع، تخصیص آن و هزینههایی است که در پروژهها پرداخت میشود. پذیرش رو به افزایش مدیریت پروژه، نشان میدهد که کاربرد دانش مناسب، فرایندها، مهارتها، ابزارها و تکنیکها میتوانند اثر مهمی بر موفقیت پروژه داشته باشند. در این پژوهش سعی میشود یکی از رویکردهای نوین در مدیریت پروژه بررسی گردد. در حال حاضر بسیاری از سازمانهای پروژهمحور به جهت هرچه منسجمتر انجام دادن پروژههای خود واحد سازمانی به نام دفتر مدیریت پروژه را به چارت سازمانی خود اضافه نمودهاند. دفاتر مدیریت پروژه وظایف و کارکردهای متعددی را شامل میشوند. یکی دیگر از رویکردهای نوینی که امروزه سازمانها بدان روی آوردهاند، مدیریت دانش میباشد که به وسیله آن سازمانها سعی دارند تا با مدیریتی صحیح امکان استفاده مجدد از تجارب و دانش خلق شده در پروژههای خود را به دست آورند؛ چرا که در عصر حاضر سازمانها بیش از پیش به اهمیت داراییهای دانشی سازمان خود به عنوان با ارزشترین سرمایه پی بردهاند. در این پژوهش به بررسی دو مقوله «دفتر مدیریت پروژه» و «مدیریت دانش» پرداخته میشود و بر این اساس سعی شده به بررسی نقش دفتر مدیریت پروژه در ایجاد بسترهای مناسب جهت پیادهسازی مدیریت دانش در سازمانهای پروژهمحور پرداخته شود.
در این فصل سعی شده است به بیان مسأله و موضوع تحقیق پرداخته شود، و ضرورت تحقیق، پیشینه تحقیق، هدف از اجرای تحقیق و سؤالات آن، فرضیات تحقیق و محدوده آن، روش تحقیق و واژگان آن، استفاده کنندگان از نتایج و سازمانهای همکار به صورت مبسوط شرح داده شوند؛ تا ضمن آشنایی با محتوای تحقیق بتوان در فصل بعدی به ادبیات موضوع موجود در زمینه تحقیق پرداخت.
۱-۲- بیان مسأله
پیش از بیان مسأله تحقیق حاضر، لازم است به بیان تفاوت مابین مشکل و مسأله پرداخته شود؛ مشکل بسیار کلیتر از مسأله میباشد. به عبارت دیگر مشکل دارای علتهای زیادی است که هر علت را میتوان به صورت یک مسأله درآورد. مسأله، جزئی و دقیقتر از مشکل است؛ یعنی در آن متغیرهای مستقل و وابسته و سایر متغیرها (مداخلهگر، تعدیلکننده، کنترل و ناشناخته) مشخص و معلوم هستند. در تحقیقاتی که صورت میگیرد، هدف اصلی محققین و دانشمندان حل مسأله است، نه مشکل (موحدزاده، ۱۳۸۷). آنچه مدیران یا دانشمندان ابتدا با آن مواجه میشوند، غالبا مشکل است و آن امری است سطحی، کلی، ذهنی، مرکب و لذا مبهم، قابل رویت توسط عوام، فاقد روش بررسی و به همین دلیل غیرقابل حل. اما وقتی مشکل به مسأله تبدیل گردد، امری است ژرف، متمایز، معین، عینی، بسیط، روشن، دارای روش بررسی و لذا قابل حل. تمایز مشکل و مسأله تا حدود زیادی مانند تمایز داده و اطلاعات است. مشکل همان مسأله است به صورت مبهم و نامشخص و مسأله همان مشکل است به صورت واضح و متمایز. مشکل مادامی که مشکل است، روش بررسی ندارد؛ اما مسأله را میتوان با روشهایی بررسی کرد (فرامرز قراملکی، ۱۳۸۶). لذا میتوان بیان نمود که از مقایسه وضعیت مطلوب با وضعیت موجود در محیط، مشکل شناسایی میشود و مهمترین تفاوت آن با مسأله تحقیق، در متغیرهاست؛ مشکل، متغیر وابسته هست و وقتی به مسأله تبدیل میشود که سایر متغیرها را نیز در بر گرفته باشد. از سویی دیگر ضوابط بیان مسأله را میتوان به هفت بخش دستهبندی نمود که عبارتند از: علل به وجود آورنده مسأله، زمینه مسأله، گستردگی مسأله، ناکافی بودن تحقیقات انجام شده، ویژگیهای مسأله، اهمیت مسأله و پیامدهای حل مسأله (بازرگان، ۱۳۹۲). بنابراین به منظور جمعبندی میتوان شکل ۱-۱ را ارائه داد. در ادامه این بخش و نیز در بخش ۱-۳ به تشریح مشکل به همراه هریک از مؤلفههای مسأله، در خصوص پژوهش حاضر خواهیم پرداخت.
مشکل
مشکل
مسأله
مسأله
علل به وجود آورنده مسأله
علل به وجود آورنده مسأله
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-02] [ 01:29:00 ب.ظ ]
|