پروژه های پژوهشی دانشگاه ها درباره : اثرات اقتصادی جریانات تجاری بر بهره وری در صنعت خودرو- فایل ... |
F(13,132)
Prob
Cross-section
۴۹/۵
۰۰۰/۰
بر اساس آزمون چاو در معادله تولید، آماره به دست آمده طبق داده های صنعت ۴۹/۵ که از آماره جدول با درجات آزادی صورت ۱۳ و مخرج ۱۳۲، بیشتر است (F جدول در سطح ۹۵ درصد، ۰۸/۴ است). بر اساس این آزمون استفاده از روش pool برای تخمین نامناسب میباشد.
برای معادله دوم نیز این نتایج بدست آمد:
جدول ۴-۵ بررسی آزمون چاو در معادله بهرهوری کل عوامل
Effect test
F(12,69)
Prob
Cross-section
۱۱/۶
۰۰۰/۰
بر اساس آزمون چاو در معادله بهرهوری کل عوامل، آماره به دست آمده طبق داده های صنعت ۱۱/۶ است که از آماره جدول با درجات آزادی صورت ۱۲ و مخرج ۶۹، بیشتر است ( F جدول در سطح ۹۵ درصد، ۰۸/۴ است). بر اساس این آزمون استفاده از روش pool برای تخمین نامناسب میباشد.
۴-۴-۲-آزمون بروش- پاگان[۹۲]
بروش و پاگان در سال ۱۹۸۰ از ضریب لاگرانژ برای آزمون مدل داده های تلفیقی در مقابل مدل اثرات تصادفی استفاده نمودند. چنانچه واریانس اثرات مقطعی ناچیز باشد برای برآورد روابط بین متغیرها میتوان از روش تلفیق کل داده ها و تخمین حداقل مربعات معمولی استفاده کرد. بر این اساس، برای تعیین مدل با اثر تصادفی در مقابل مدل داده های تلفیقشده از آزمون بروش-پاگان استفاده می شود(مادالا، ۱۹۸۸: ۴۳۵). فرضیات این آزمون به صورت زیر است:
به معنی بهتر بودن استفاده از مدل داده های تلفیقی و رد به معنی وجود اثرات تصادفی در مدل است. که در این فرضیات، نشاندهنده واریانس اثر مقطعی مدل برآورد شده از طریق اثر تصادفی میباشد.
برای محاسبه آماره از خطای برآورد داده های تلفیقشده، از رابطه زیر استفاده می شود:
که در آن خطای برآورد داده های تلفیقی و متوسط خطا در زمان اول است. با درستی فرضیه اول این آماره دارای توزیع کای دو با یک درجه آزادی ( ) است.
جدول ۴-۶ بررسی آزمون بروش-پاگان در معادله تولید
Chi2(3)
Prob
۸۰/۴۲
۰۰۰۰/۰
آماره به دست آمده ۸۰/۴۲ که از آماره کایدو جدول در سطح ۹۵ درصد بیشتر است (آماره کایدو جدول ۸۱۵/۷ است). بر همین اساس طبق این آزمون، روش تصادفی به روش pool ارجحیت دارد. برای معادله دوم نیز این نتایج بدست آمد:
جدول ۴-۷ بررسی آزمون بروش-پاگان در معادله بهرهوری کل عوامل
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-08-01] [ 09:13:00 ب.ظ ]
|