۳۸/۷%

 

 

 

غلظت اسانس(B)

 

۷

 

۹۳/۱۶۹۲**

 

 

 

اثرمتقابل AB

 

۲۸

 

۵۵/۲۱۲**

 

 

 

خطا

 

۸۰

 

۴۴/۱

 

 

 

کل

 

۱۱۹

 

-

 

 

 

** معنی‌دار در سطح ۱%

۴-۸- مقایسه میکروارگانیزم‌ها بر مبنای قطرهاله عدم‌رشدتحت ‌تاثیراسانس‌گیاه مرزه رشینگری:

تاثیرات اسانس گیاه مرزه رشینگری بر میکروارگانیزم‌های مختلف نشان داد که باکتری Bacillus cereus به عنوان باکتری گرم مثبت دارای حساسیت بالا و مخمر candida albicans دارای حساسیت متوسط و دیگر باکتری‌های همچون Staphylococcus aureus و Escherichia coli با یکدیگر و همچنین Staphylococcus epidermidis و Escherichia coli نیز از نظر تفاوت با یکدیگر نسبت به اسانس مرزه رشینگری اختلاف معنی‌داری را از خود نشان ندادند در صورتی که Staphylococcus aureus و Staphylococcus epidermidis با یکدیگر دارای اختلاف معنی‌داری هستند و همچنین باکتری Staphylococcus epidermidis و Escherichia coli مقاومت در برابر غلظت‌های مختلف اسانس گیاه مرزه رشینگری دارد که در نمودار ۴-۲ آمده است.
مقایسه میکروارگانیزم‌ها با یکدیگر تحت تاثیر اسانس گیاه مرزه رشینگری برای میزان حداقل غلظت بازدارندگی رشد نشان داد که تمامی میکروارگانیزم‌ها بجز باکتری Staphylococcus aureus دارای MIC 16/0 میکرولیتربردیسک و در باکتری Staphylococcus aureus ۶۳/۰ میکرولیتربردیسک مشخص شد، که نشان دهنده تاثیر بالای اسانس گیاه مرزه رشینگری در غلظت‌های پایین در برابر اکثر میکروارگانیزم‌های مورد آزمایش است.
پایان نامه - مقاله - پروژه
طبق جدول اثر متقابل باکتری Bacillus cereus و مخمر candida albicans به دلیل دارا نبودن حروف مشترک در غلظت‌های ۲۰، ۱۰ و ۵ میکرولیتربردیسک و همچنین ۵/۲ میکرولیتربردیسک برای باکتری Bacillus cereus، حساسیت بالای غلظت‌های اسانس گیاه مرزه رشینگری روی میکروب‌های مورد آزمایش نمایان شد و به دلیل نداشتن حروف مشترک در سطح ۱% آزمون دانکن دارای تفاوت معنی‌دار، ولی دیگر باکتری‌ها به دلیل دارا بودن حروف مشترک دارای تفاوت معنی‌داری نشد که نشان دهنده حساسیت پایین غلظت‌های مختلف اسانس گیاه بر روی میکروارگانیزم‌ها است که در جدول ۴-۸ آمده است.
نمودار۴-۲- مقایسه میکروارگانیزم‌ها بر مبنای قطر هاله عدم رشد تحت تاثیر اسانس گیاه مرزه رشینگری
جدول۴-۸- مقایسه میانگین قطر هاله میکروارگانیزم‌های آزمایش شده در غلظت‌های مختلف اسانس گیاه مرزه رشینگری

 

 

غلظت اسانس(میکرولیتر
بر دیسک)
میکروارگانیزم

 

۲۰

 

۱۰

 

۵

 

۵/۲

 

۲۵/۱

 

۶۳/۰

 

۳۱/۰

 

۱۶/۰

 

 

 

Escherichia coli

 

۲۳٫۲۹± ۰٫۹۴ fg

 

۱۳٫۶۲±۱٫۴۴ ij

 

۱۰٫۹۲± ۱٫۲۵ jklm

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...