دانلود پایان نامه در رابطه با : جایگاه سیاست های پولی و مالی با تاکید بر بخش نفت در یک ... |
مطابق با بخش قبلی، هنوز میتوان با انتخاب مناسب پرش در را حذف کرد. اگر نسبت درآمدهای نفتی که به وسیله دولت یا کالاهای غیرقابل مبادله هزینه می شود ( ) بر مقادیر اولیه فزونی یابد، پرش کردن اتفاق خواهد افتاد.
همچنین پرش از طریق انحراف پول داخلی یا تغییرات در اعتبار داخلی نیز قابل حذف کردن است. حتی اگر پارامتر مطابق با معادله (۳-۳۱) تنظیم نشود، روش دیگری نیز برای حذف پرش وجود دارد. برای رسیدن به این هدف از در معادلات (۳-۲۷) و (۳-۲۸) استفاده می شود. با تغییر دادن به صورت کم با بهره گرفتن از میتوان عبارت را به عنوان شرط لازم و کافی برای پرش نکردن درست کرد. به دلیل اینکه معادله (۳-۳۰) یا برقرار نمی باشد لذا میباشد.
کاهش ارزش پول سبب افزایش قیمت کالاهای قابل مبادله داخلی و سطح قیمت خواهد شد. افزایش سطح قیمت، مازاد عرضه پول را که ابتداً به وسیله افزایش قیمت نفت ایجاد شده بود، از بین خواهد برد؛ به عبارت دیگر منبع پرش حذف خواهد شد. تا حالا بحث تحت این فرض انجام شده است که حذف پرش باعث انتقال آرامتر (و مطلوبتر) از قیمتهای نسبی بعد از پرش به قیمتهای نسبی قبل از پرش خواهد شد. هزینه های حقیقی که به پرش مرتبط میشوند، در روشهای زیادی میتوانند بیان شوند. یک روش مرتبط با حرکت عوامل تولید از یک بخش به بخش دیگر میباشد.
همچنین فرض چسبندگی دستمزدها به سمت پایین نیز می تواند در مدل در نظر گرفته شود. در این مورد، پرش منجر به پرش دستمزدهای اسمی نیز خواهد شد؛ بنابراین زمانی که بعد از رسیدن به اوج پرش، شروع به کاهش می کند، دستمزدها نیز بایستی کاهش پیدا کنند. حال اگر دستمزدها به سمت پایین انعطافناپذیر باشند، با به سمت بالا میروند اما کاهش نمییابند. این انعطافناپذیری نرخ دستمزد سپس منجر به بیکاری خواهد شد.
به عنوان نکته پایانی پرش در نتیجه رونق صادرات کالا اتفاق نمیافتد، بلکه پرش یا تغییر مرحله در نتیجه رونقی اتفاق میافتد که وابسته به مقدار است (نسبت عایدیهای بدست آمده از ارزهای خارجی دولت بر روی کالاهای غیرقابل مبادله).
۳-۴-۴- پیوست
استخراج معادله ۲۳:
با حل معادلات (۳-۱۱) الی (۳-۱۳) بر حسب داریم:
(۱)
که .
تفاضل معادله (۳-۵) به صورت زیر میباشد (با بهره گرفتن از معادله ۱ پیوست):
(۲)
که .
با بهره گرفتن از معادله (۳-۹)، تفاضل درآمد ملی برابر است با:
(۳)
که ، ، و .
تفاضل رابطه (۳-۷) سبب ظاهر شدن می شود:
(۴)
تفاضل شرط تسویه بازار (۳-۲۰) و حل آن برای به صورت زیر است:
اما بایستی ابتداً محاسبه شود:
(۵)
که ، ، ، و میباشد.
با گرفتن تفاضل از معادله (۳-۲۰) و با توجه به معادله ۲ و ۴ پیوست و همچنین معادله (۳-۲۲) داریم:
که با حل برای داریم: که در آن:
،
، و میباشد.
گرفتن تفاضل از معادله (۳-۸) به صورت زیر است:
(۶)
ضرایب معادله (۳-۲۴):
، ، و . همچنین و برابر است با:
و .
ضرایب معادلات (۳-۲۶) و (۳-۲۹):
با گرفتن تفاضل از (۳-۱۴) و جایگزینی از معادله ۳ پیوست داریم:
با جایگزین کردن از معادله (۳-۲۲) در معادله (۳-۲۳) داریم:
با حل دو معادله فوق بر حسب و داریم:
(۷)
که .
ضرایب معادلات (۳-۲۶) و (۳-۲۹) از معادلات بالا قابل محاسبه نیست. از معادله (۳-۲۲) و معادله ۷ پیوست داریم:
(۸)
که ، ، و میباشد.
اگر ضریب در معادله (۳-۲۸) صفر باشد، سپس تغییرات در قیمت نفت بر عرضه پول اثر نمیگذارد. با بهره گرفتن از معادله (۳-۲۸)، در صورتی صفر است که باشد. با جایگزینی تعاریف داریم:
(۹)
از آنجائیکه تغییر در به دلیل تغییر به صورت زیر میباشد:
که در آن از معادله (۳) پیوست، و از معادله (۳-۲۶) داده شده است لذا دو عبارت اول از معادله (۹) پیوست می تواند به صورت نوشته شود.
تغییر قیمت نفت از طریق تغییر قیمت کالاهای غیرقابل مبادله اثر غیرمستقیم دیگری نیز بر روی و دارد[۲۰۱]. عبارتهای داخل پرانتز این اثرات غیرمستقیم را نشان میدهد.
با تنظیم برابر با ضریب برابر با صفر می شود. در معادله فوق کشش درآمدی تقاضا برای کالاهای قابل مبادله و کشش با توجه به موجودی ذخیره نقد میباشد. عبارت کشش با توجه به تغییر قیمت نفت میباشد.
(۱۰)
تعریف جز دوم همانند میباشد یعنی حساسیت مازاد عرضه کالاهای قابل مبادله با توجه به تغییرات قیمت نفت.
۳-۵- خلاصه و جمعبندی
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-02] [ 01:34:00 ق.ظ ]
|