دانلود فایل های پایان نامه در رابطه با تخمین پارامترهای شبکه قدرت بر اساس کمیات بهره برداری اندازه گیری شده بهنگام ... |
۴
۳
۲
۱
شماره روش تخمین
۲۱
۲۵
۲۰
۲۳
۱۸
تعداد PMU بدست آمده
همان طور که در جدول ۴‑۱۰ نشان داده شده است با داشتن مقادیر دقیق مقادیر پارامتر خطوط و اعمال روش اول جایابی بهینه واحدهای اندازه گیری فازوری که در[۲۵] و [۲۶] ارائه شده اند، میتوان با ۱۸ واحد اندازه گیری فازوری به تخمین حالت سیستم پرداخت. اما فرض داشتن مقادیر دقیق پارامترهای خطوط به این الگوریتم ایراداتی را وارد می کند. با روش ارائهشده در این پایان نامه میتوان بدون نیاز به پارامترهای خطوط و با ۲۳ واحد اندازه گیری فازوری به تخمین حالت سیستم پرداخت. در این حالت تعداد دستگاههای اندازه گیری در حدود ۲۵% افزایش یافته است اما باید دقت داشت که علاوه بر اینکه نیاز به داشتن پارامترهای خطوط را از بین میرود، قادر خواهیم بود پارامترهای ۹۰% خطوط را نیز تخمین بزنیم.
در روش ارائهشده شماره ۳، با ۲۵ واحد اندازه گیری فازوری قادر خواهیم بود تا تمامی ولتاژهای شینها و پارامترهای خطوط را به طور همزمان تخمین بزنیم. این در حالی است که در[۴] و [۱۱]برای تخمین زدن ولتاژ شینها و پارامترهای خطوط بر روی تمامی شینهای سیستم از واحدهای اندازه گیری فازوری استفاده کرده اند که در این سیستم به ۳۹ دستگاه نیاز است. اما این کار، در روش ارائهشده در این پایان نامه با ۲۵ واحدهای اندازه گیری فازوری قابل انجام است.
علاوه بر این با در نظر گرفتن شینهای تزریق صفر که در روش ۴ و ۵ بررسی شده اند باز هم از تعداد واحدهای اندازه گیری فازوری استفادهشده برای رویتپذیری سیستم کاسته شده است. بطوریکه با در نظر گرفتن این شینها با ۲۰ واحد اندازه گیری فازوری و بدون نیاز به پارامترهای سیستم میتوان به تخمین حالت سیستم پرداخت.
همچنین در روش شماره ۵ با در نظر گرفتن شینهای تزریق صفر و بوسیله ۲۱ واحد اندازه گیری فازوری میتوان به طور همزمان به تخمین حالت و پارامتر سیستم پرداخت. همان طور که مشخص است با روش ارائه شده تقریباً با قرار دادن واحدهای اندازه گیری فازوری تنها بر روی نیمی از شینهای سیستم، الگوریتم تخمین قادر خواهد بود تا تمامی ولتاژهای شینها و پارامترهای خطوط را به طور همزمان تخمین بزند.
ارزیابی دقت تخمینگر پارامترهای سیستم
پس از اینکه جایابی بهینه واحدهای اندازهگیری فازوری انجام شد نوبت به تخمین پارامتر میرسد. هر یک از نتایج جایابی بهینه واحدهای اندازهگیری فازوری را که در جدول ۴‑۲ آورده شده اند را میتوان بر روی شبکه جایگذاری کرد و به تخمین پارامتر پرداخت. برای بررسی کارایی الگوریتم، تمامی بستههای تخمینگر موجود بر روی شبکه ۳۹ شینه IEEE به الگوریتم تخمین پارامتر داده شده است تا وابستگی الگوریتم تخمین حالت-پارامتر سیستم به جایابی بهینه واحدهای اندازهگیری فازوری در آن از بین رود. همان طور که در فصل ۳ توضیح داده شد برای تخمین پارامتر نیاز داریم تا بیش از ۳ نمونه گیری از سیستم قدرت داشته باشیم. الگوریتم ارائهشده را میتوان از دیدگاه های متفاوتی مورد بررسی قرار داد:
فاصله نمونه گیریها
تعداد نمونهگیریها
تخمین پارامترهای یک خط بوسیله تخمینگرهای مختلف
در ابتدا به بررسی تأثیر تعداد نمونه گیریها بر روی الگوریتم تخمین پارامتر پرداخته خواهد شد و سپس به تأثیر فاصله نمونه گیریها بر روی دقت تخمین پرداخته می شود.
بررسی تأثیر تعداد نمونه گیریها بر دقت تخمین
همان طور که بررسی شد برای این الگوریتم حداقل ۳ نمونه گیری نیاز است؛ بنابراین الگوریتم را با تعداد مختلفی نمونه گیری بر روی سیستم اعمال کرده و نتایج با هم مقایسه خواهد شد. برای بررسی این موضوع مطابق با جدول ۴‑۱۱ از ۳، ۴ و ۵ نمونه گیری استفاده خواهد شد. برای بررسی الگوریتم، دو ترکیب ۳تایی مختلف از میان ۸۲ ترکیب انتخاب شده است. نتایج کامل شبیهسازیها در پیوست ۱ آورده شده است.
جدول ۴‑۱۱: تعداد نمونهبرداری در الگوریتم تخمین
تعداد نمونهبرداری
شماره حالت نمونهبرداری
۳
حالت ۱
۴
حالت ۲
۵
حالت ۳
در جدول ۴‑۱۲ مقدار دقیق پارامترهای خطوط ۸-۷ و ۸-۵ آورده شده است. مقادیر تخمین زدهشده و درصد خطای تخمین در جدول ۴‑۱۳ و جدول ۴‑۱۴ قابل مشاهده است.
جدول ۴‑۱۲: مقدار دقیق پارامترهای خطوط ۸-۷ و ۸-۵
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-02] [ 02:11:00 ب.ظ ]
|