سرپل ذهاب

 

۳۴ ۲۷

 

۴۶ ۵۲

 

۵۴۵

 

۲۳

 

 

 

کنگاور

 

۳۴ ۳۰

 

۴۷ ۵۹

 

۱۴۶۸

 

۲۲

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

۳-۴-دوره­ ی آماری وروش استخراج داده ­ها
داده ­های بارش درمقیاس ماهانه و سالانه برای یک دوره ۲۵ ساله (۲۰۱۲-۱۹۸۸) از ۴ ایستگاه سینوپتیک (کرمانشاه، اسلام آباد غرب، کنگاور، روانسر) و یک ایستگاه کلیماتولوژی (سرپل ذهاب ) متعلق به سازمان هواشناسی اخذ گردیدند. پس از اطمینان از صحت و درستی داده ­ها، محاسبات آماری و تجزیه و تحلیل های مورد نیاز توسط نرم افزارهای Mann Kendall ، SPSS،Matlab ،Exel انجام شده است. سپس نتایج در غالب نمودار و جدول مورد بررسی قرار گرفته است.
دانلود پایان نامه - مقاله - پروژه
۳-۵- ویژگی های توپوگرافی استان
۳-۵-۱-ارتفاعات
استان کرماشاه منطقه­ای است کوهستانی که قسمت اعظم این استان را رشته کوه­های زاگرس پوشانده است. رشته کوه­های زاگرس چین خوردگی­های منظم و مرتفعی را در باختر ایران از شمال باختری به سمت خاوری به وجود آورده­اند که پیدایش آن به دوره دوم زمین شناسی (مزوزوییک) و دوران چهارم (ترشیاری) بر می­گردد. چین خوردگی­های زاگرس بین فشار جدید منطقه باختری و فلات مرکزی ایران به وجود آمده­اند. همچنین ارتفاعات بسیار منظم و دره­های کاملاً موازی با یکدیگرند. قسمت اعظم چین خوردگی­های زاگرس در کرمانشاه از رسوبات آهکی می­باشد. اما هرچه به طرف باختر پیش برویم طبقات گچ ازدیاد یافته و بر آهک غلبه نموده ­اند. در این استان زمین از لحاظ شکل ظاهری به دو قسمت متمایز تقسیم می گردد: قسمت اول منطقه­ای است کوهستانی و مرتفع با ارتفاعات تاقدیسی و دشت­های ناودیسی که عمده سطح استان را شامل می شود. قسمت دوم که قصرشیرین، نفت شهر، سومار را در بر می­گیرد، عبارت است از کوه­های فرسایش یافته و اراضی نسبتا مسطح که بین این کوه­ها واقع می­باشد. (مظفری،۳۷:۱۳۸۰).
۳-۵-۱-۱- سلسله ارتفاعات مهم استان
۳-۵-۱-۱-۱- ارتفاعات پاوه
اهم ارتفاعات شهرستان پاوه که در واقع کوهستانی­ترین منطقه استان قلمداد می­ شود مشتمل است بر سلسله کوه­های شاهو: که از جنوب شرقی روانسر آغاز و به صورت دیواره­ای بهم پیوسته تا پاوه و از آنجا تا نوسود (مرز ایران وعراق) در جهت شمال غربی امتداد یافته و در واقع مرز طبیعی استان کرماشاه با استان کرمانشاه را تشکیل می­دهد. بلندترین قله این کوهستان ۳۲۴۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
کوه­های بمو: که در منطقه از گله به موازات خط مرزی ایران و عراق امتداد یافته و بلندترین ارتفاع که درداخل ایران به ۱۷۰۰ متر از سطح دریا بالغ می گردد.
۳-۵-۱-۱-۲- ارتفاعات حوالی شهر کرمانشاه
کوه سفید: از جنوب کرمانشاه در جهت جنوب غربی ادامه یافته و مرز دهستان قره­سو و سرفیروزآباد را تشکیل می­دهد. این کوه­ها پس از رسیدن به رود خانه سیمره در ساتان لرستان امتداد می­یابد. بلندترین قله این کوهستان در استان کرمانشاه ۲۸۰۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
کوه­های پرو، بیستون و ورمنجه: این مجموعه کوهستانی در جهت شرق و شمال شهر کرمانشاه گسترش یافته است. در جهت شرق ابتدا ارتفاعات پرو که بلندترین قله آن ۳۳۸۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارد و بعد از آن به کوه تاریخی بیستون می­رسیم که از معروفیت فراوانی در ادبیات فارسی برخوردار است. بلندترین قله آن دیواره عظیم است که آثار تاریخی مهمی را نیز در خود جای داده است و ۲۸۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. کوه­های طاق بستان در شمال شهر کرماشاه با ارتفاع ۲۴۴۰ متر از سطح دریا در زمره این مجموعه محسوب می شود.
۳-۵-۱-۱-۳- ارتفاعات حد فاصل مناطق گرمسیری و سردسیری
کوه نوا (کوه نوح): این کوه از اطراف کرند به موازات راه اصلی کرماشاه- قصرشیرین امتداد و در گردنه پاطاق به ارتفاعات دالاهو می­پیوندد. مرتفع ترین قله این کوه ۲۴۴۲ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
کوه­های دالاهو: ازمنطقه پاطاق در جهت شمال به طرف ریجاب امتداد یافته و بلندترین قله آن ۲۲۵۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. ارتفاع قله دالاهو که به علت جاذبه­های طبیعی آن مشهور است به ۱۶۸۵ متر از سطح دریا می­رسد.
کوه­های قالجه: که گرنده قلاجه را با وجود آورده است، در حد فاصل استان کرمانشاه با استان ایلام می باشد. بلندترین قله این کوه ۱۳۵۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
۳-۵-۱-۱-۴- ارتفاعات کوتاه و فرسایش یافته مناطق گرمسیری
کوه­های بازی دراز با ارتفاع ۱۱۲۵ متر از سطح دریا که در جنوب شرقی شهر سرپل ذهاب قرار دارد.
کوه چرمیان: با ارتفاع ۱۰۳۰ متر از سطح دریا در جنوب شهر گیلانغرب واقع شده است.
۳-۵-۱-۱-۵- ارتفاعات حد فاصل صحنه، کنگاور و سنقر
کوه امروله و کوه نخود چال با ارتفاع ۲۹۸۷و ۳۳۲۲ متر از سطح دریا

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...