راهنمای نگارش پایان نامه درباره : بررسی رفتار شاخص قیمت بازار سهام ایران-رهیافتی از اقتصاد فیزیک- فایل ... |
RPI
۲۷/۲۴
RFI
۳۳/۹
RII
۳۴/۹
RP50
آماره مکینون در سطح۹۵درصد: ۹۴/۱
ماخذ: محاسبات و یافته های محقق
از آنجا که بررسی سریهای زمانی را میتوان به دو دسته تقسیم بندی کرد. اول، تجزیه و تحلیل مربوط به خود همبستگی که در آن عامل زمان در نظر گرفته می شود. دوم خصوصیات توزیع که در آن اطلاعات مربوط به زمان در نظر گرفته نمیشود. بنابراین در ادامه به بررسی و تجزیه و تحلیل آماری رفتار شاخصهای بازار سهام با بهره گرفتن از روش های فوق پرداخته خواهد شد.
۴-۲- ۲-خود همبستگی[۱۷۶] و تابع چگالی طیفی[۱۷۷]
با بررسی تابع خود همبستگی در سری زمانی داده های بازار سهام ایران می توان اعتبار فرضیه بازار کارا را براساس نمونه مورد بررسی، براحتی مورد آزمون قرار داد. در واقع منظور از کارایی اینست که تا چه میزان در تعیین قیمت سهام، اطلاعات بازار نقش دارد. بنابراین بازاری را کارا گویند که کارایی لازم را برای پردازش اطلاعات داشته باشد.[۱۷۸] اگر خود همبستگی را با نشان داده شود، برای یک سری زمانی( ) مورد نظر، می توان خود همبستگی را به صورت زیر تعریف کرد.
دو خاصیت آماری تحلیل تابع خود همبستگی و تابع چگالی طیفی سری زمانی، معادل یکدیگر خواهند بود اگر سری زمانی مورد بررسی دارای ویژگی فرایند تصادفی مانا باشد.[۱۷۹] براساس نتایج آزمون مانایی بخش قبل بر روی چهار شاخص کل بازدهی سهام، شاخص بازدهی مالی سهام، شاخص بازدهی صنعت و شاخص بازدهی ۵۰ شرکت برتر، نشان دهنده عدم پذیرش نامانایی ضعیف میباشد. لذا در این مرحله میتوان آزمون چگالی طیفی را انجام داد. تابع چگالی طیفی استاندارد ( )به صورت تابعی در ادامه نشان داده خواهد شد.
به طوریکه:
برای بررسی نتایج محاسبه تجربی تابع چگالی طیفی استاندارد شده[۱۸۰] از تکنیک بارتلت[۱۸۱]، تارکی[۱۸۲] و پارزن[۱۸۳] استفاده خواهد شد. در ادامه برآورد توابع چگالی طیفی در شکل های شماره سه تا شش نشان داده شده است.
ماخذ: محاسبات و یافته های محقق
شکل۳: برآورد تابع چگالی طیفی برای شاخص کل بازدهی سهام
ماخذ: محاسبات و یافته های محقق
شکل۴: برآورد تابع چگالی طیفی برای شاخص بازدهی مالی
ماخذ: محاسبات و یافته های محقق
شکل۵: برآورد تابع چگالی طیفی برای شاخص بازدهی صنعت
ماخذ: محاسبات و یافته های محقق
شکل۶: برآورد تابع چگالی طیفی برای شاخص بازدهی ۵۰ شرکت برتر
نتایج نشان میدهد که برآورد تابع چگالی طیفی استاندارد شده از سه تکنیک بارتلت، تارکی و پارزن بر یکدیگر منطبق میباشد. شواهد بیانگر اینست که خود همبستگی در سطحی ضعیف قرار دارد. به عبارت بهتر، فرضیه وجود خودهمبستگی ضعیف رد نمی شود. بنابراین به عنوان یک نتیجه ضمنی می توان عنوان کرد که عدم رد وجود خودهمبستگی ضعیف به عدم رد وجود کارایی ضعیف در بازار سهام ایران منجر خواهد شد.[۱۸۴] در ادامه بحث به بررسی چگونگی فرم توزیعی شاخص های بازدهی در بازار سهام ایران پرداخته خواهد شد.
۴-۲-۳- توزیع بازدهی با دنباله پهن[۱۸۵]
در این بخش به بررسی تطابق رفتار شاخصهای بازدهی مورد مطالعه در بازار بورس ایران با توزیع نرمال پرداخته خواهد شد. برای آزمون نرمال بودن توزیع شاخصهای کل بازدهی سهام، بازدهی مالی، بازدهی صنعت و پنجاه شرکت برتر از سه روش آزمون برای تایید قوی نتایج استفاده شده است. روشهای مورد استفاده به نامهای کولموگروف-اسمیرنوف[۱۸۶]، آندرسون-دارلینگ و کای دو[۱۸۷] میباشد. نتایج آزمون در جدول۲ و ۳ قابل مشاهده میباشد. این آزمونها در سطوح اطمینان مختلف (نود نه درصد، نود هشت درصد، نود و پنج درصد، نود درصد و نیز هشتاد درصد) مورد بررسی قرار گرفتهاند.[۱۸۸]
جدول۲:آماره های آزمون توزیع نرمال شاخص های بازدهی
شاخص
کولموگرو
اسمیرنوف
آندرسون دارلینگ
کای دو
بازدهی سهام
۱۱/۰
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-02] [ 05:27:00 ق.ظ ]
|