پایان نامه :طراحی نوسانساز Cross-Coupled LC با نویز فاز کم- فایل ۹ |
- شبکه های LC پسیو
یکی از مشخصههای مدارات RF نسبت، نسبتا بزرگ بخش پسیو به اکتیو است و بیشتر مولفههای پسیو آن را ترانسفورمرها تشکیل می دهند. از جمله مزایای استفاده از شبکه های RLC در مدارات RF عبارتند از: تطبیق امپدانس (مهمتر از همه برای انتقال توان کافی)، حذف پارازیتهای ترانزیستورها، دستیابی به بهره بالا در فرکانسهای بالا و فیلتر کردن سیگنالهای ناخواسته. در این قسمت سعی می شود تا بینشی از طراحی شبکه های RLC ارائه شود.
- تانک RLC موازی
ابتدا شبکه RLC موازی بررسی می شود. همانطور که در شکل (۲-۲۲) مشاهده می شود یک تانک LC موازی شامل سه المان است: سلف، خازن و مقاومت موازی با سلف ناشی از تلفات سلف. تانک می تواند انرژی ذخیره کند.
تانک LC موازی
این انرژی بین سلف و خازن نوسان می کند تا اینکه تلفات موجود در سلف بر آن غلبه کند و آن را از بین ببرد. همانطور که در بخش ۲-۲ اشاره شد، شبکه جبران این تلفات سلف بصورت یک مقاومت منفی موازی با تانک مدل می شود.
فرکانس نوسان این تانک با مقدار سلف و خازن تعیین می شود. مطابق با قانون کیرشهف[۱۲] ولتاژ دو سر سلف و خازن باید برابر باشند (VL=Vc). بعبارت دیگر جریانهای جاری شده در سلف و خازن باید برابر باشند (IL=Ic).
با بهره گرفتن از معادلات فوق میتوان یک معادله درجه دوم از جریان بدست می آید
با حل این معادله عبارت زیر نتیجه می شود
جواب معادله فوق یک جریان متناوب سینوسی است. اگر فرض شود A=B، مطابق با فرمول اویلر[۱۳] جریان را میتوان با یک سینوسی با دامنه ۲A نشان داد.
بنابراین فرکانس مرکزی نوسان برابر است با :
فرکانس تشدید تانک را با بیان سادهتر نیز میتوان محاسبه کرد. ادمیتانس این مدار برابر است با
فرکانس تشدید فرکانسی است که در آن ادمیتانس سلفی و خازنی یکدیگر را خنثی کنند و مقداری حقیقی یابد که همان کندوکتانس G است. طبق معادله ادمیتانس برابر است با
- تانک RLC سری
برخلاف تانک RLC موازی، در تانک RLC سری رزونانس وقتی اتفاق میافتد که امپدانس شبکه مینیمم شود و برابر با مقدار حقیقی R شود. ساختارهای دیگری نیز به عنوان مدار تانک وجود دارد که همگی آنها قابل ساده سازی به مدار تانک RLC سری یا موازی میباشند.
- ضریب کیفیت تانک
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-02] [ 01:51:00 ق.ظ ]
|