دانلود پژوهش های پیشین در رابطه با مدلسازی یک بعدی عملکرد پیل سوختی غشاء پلیمری- فایل ۵۱ |
قابلیت هدایت غشاء به شدت تحت تأثیر رطوبت آن است. با خشک شدن غشاء بر اثر افزایش دما میزان قابلیت هدایت غشاء نیز افت میکند (معادله (۳- ۳۸)). این کاهش قابلیت هدایت غشاء بر اثر افزایش دما را میتوان از شکل ۳‑۹ نتیجه گرفت. البته همانطور که در شکل ۳‑۹ نیز مشخص است، کاهش قابلیت هدایت پروتونی غشاء در اثر افزایش دما در نزدیکی آند شدیدتر است. این حالت ناشی از این واقعیت است که در مجاورت آند رطوبت غشاء به مراتب کمتر از نزدیکی کاتد است (شکل ۳‑۸).
شکل ۳‑۹: اثر تغییرات دما بر قابلیت هدایت پروتونی غشاء. |
اثر چگالی جریان بر روی جزء آب درون غشاء و مقاومت اهمیک پیل:
شکل ۳‑۱۰ نشان میدهدکه با افزایش چگالی جریان پیل سوختی میزان آب درون غشاء کاهش مییابد. این کاهش در چگالی جریانهای بالا کاملاً چشمگیر است. اشپرینگر و همکارانش [۲۳] نیز در این مورد به نتیجه مشابهی رسیدهاند. بنابراین افزایش جریان در حقیقت باعث کاهش رطوبت غشاء شده و در نتیجه منجر به کاهش قابلیت هدایتآنمیگردد. در این حالت با کاهش قابلیت هدایت غشاء طبق معادله (۳- ۳۷) مقاومت اهمیک افزایش مییابد. به عبارت دیگر با افزایش چگالی جریان میزان افت اهمیک پیل افزایش مییابد. این موضوع در شکل ۳‑۱۱ نشان داده شده است. در شکل ۳‑۱۱ اثر افزایش دما بر روی مقاومت اهمیک نیز بررسی شده است. از آنجایی که افزایش دما سبب کاهش قابلیت هدایت غشاء میشود (شکل ۳‑۹) لذا مقاومت اهمیک پیل را افزایش میدهد (شکل ۳‑۱۱).
شکل ۳‑۱۰: پروفیل جزء آب درون غشاء به ازای چگالی جریانهای مختلف. |
شکل ۳‑۱۱: منحنی مقاومت اهمیک بر حسب چگالی جریان پیل در سه دمای متفاوت. |
اثر ضخامت غشاء بر روی مقاومت اهمیک و منحنی قطبیت پیل:
مقاومت اهمیک پیل با ضخامت غشاء طبق معادله (۳- ۳۷) رابطه مستقیم دارد لذا با افزایش طول غشاء میزان مقاومت اهمیک افزایش مییابد. شکل ۳‑۱۲ روند این افزایش را برای مدل ارائه شده در دماهای مختلف نشان میدهد. میتوان نتیجه گرفت که افزایش ضخامت غشاء باعث افزایش مقاومت اهمیک و درنتیجه کاهشکارایی پیل (افت منحنی قطبیت)میشود این امر در شکل ۳‑۱۳ نیز مشخص است.شکل ۳‑۱۳ منحنی قطبیت پیل را نشان میدهد. افزایش مقاومت اهمیک پیل در اثر زیاد شدن چگالی جریان (شکل ۳‑۱۱) سبب کاهش ولتاژ در منحنی قطبیت میشود، تا اینکه در چگالی جریان محدود کننده میزان ولتاژ به صفر میرسد.
شکل۳‑۱۲: اثر ضخامت غشاء بر روی مقاومت اهمیک پیل. |
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-02] [ 01:05:00 ب.ظ ]
|