اثرات پیاده سازی شهر الکترونیک بر مدیریت شهری با تأکید بر ... |
۵٫۲۰
عربستان
۴۶
۴٫۵
پاکستان
۶۴
۲٫۹
قزاقستان
۶۶
۳٫۳
اندونزی
۶۸
۲٫۳
ایران
۷۰
۳٫۱۵
شکل ۲۶: نمودار مقایسهای شاخص زیرساخت تکنولوژیکی ICT ایران و سایر کشورها، گزارش اکونومیست
بر اساس جدول فوق در میان ۷۰ کشور مورد بررسی، ایران رتبه ۷۰ام را در زمینه آمادگی الکترونیکی به خود اختصاص داده است. همچنین عدد شاخص زیرساخت کشورهای پیشرو به طور متوسط برابر ۸٫۴ و در کشورهای همسایه ایران برابر ۴ میباشد، در حالیکه عد شاخص زیرساخت برای ایران ۳٫۱۵ تعیین گردیده است. بنابراین طبق گزارش موسسه اکونومیست هم میتوان گفت که زیرساختهای ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور ما در مقایسه با کشورهایی که در زمینه فناوری اطلاعات پیشرو محسوب میشوند فاصله بسیاری دارد و حتی تا حدی از کشورهای همسایه نیز پایینتر میباشد. .
با توجه به بررسی انجام گرفته می توان گفت که در حال حاضر زیرساخت تکنولوژیکی لازم برای پیادهسازی شهر الکترونیک در شهر همدان در سطح بسیار پایینی قرار دارد.
۴-۶- سؤال فرعی چهارم
به منظور بررسی وضعیت وجود توان کارشناسی لازم در بین نیروی انسانی کشور برای پیشبرد و توسعه پروژههای فناوری اطلاعات، از گزارش ارائه شده توسط سازمان ملل به عنوان مرجع تعیین وضعیت سرمایه انسانی استفاده شده است.
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، در گزارش آمادگی دولت الکترونیکی سازمان ملل که در سال ۲۰۰۸ منتشر شده است، عدد شاخص آمادگی دولت الکترونیک هر کشور به کمک تعیین سه شاخص سرمایه انسانی، شاخص وب و شاخص زیرساخت محاسبه شده است. مطابق این گزارش، شاخص سرمایه انسانی از چندین زیرشاخه مانند سواد، درجه ادامه تحصیل و … تشکیل شده است. برای درک وضعیت ایران در زمینه سرمایه انسانی، عدد شاخص سرمایه انسانی ایران در مقایسه با شاخص کشورهای پیشرو در در ادامه ارائه شده است.
جدول ۲۰: وضعیت شاخص سرمایه انسانی در کشورهای منتخب و مقایسه با ایران
آمار سازمان ملل[۷۹] (پایش ۱۸۲ کشور)
کشور
رتبه آمادگی
دولت الکترونیکی
شاخص سرمایه انسانی (از ۱)
سوئد
۱
۰٫۹۷۷۶
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-02] [ 06:42:00 ق.ظ ]
|