دانلود فایل ها در رابطه با : |
تمامی ضرایب تعیین برآورد شده در نمایه (ب) در سطح ۱% و سطح ۵% معنادار بوده و در مقایسه با ضرایب تعیین شده قابل مقایسه خود در نمایه (الف) بزرگتر است که نشان میدهد اضافه کردن متغیر ریسک غیرمنتظره به عنوان متغیر توضیحی به مدل، قدرت توضیح دهندگی مدلها را افزایش میدهد. جدول (۴-۱۰) نتایج مدل رگرسیون چارکی نشان میدهد. ضریب تعیین همه مدلها در سطح ۱% معنادار و در اکثر موارد بزرگتر از ضریب تعیین به دست آمده از مدلهای خطی است، این یافته نشان میدهد که قدرت پیشبینی مدل چارکی در مقایسه با مدل خطی بهطور معناداری بالا است. جدول (۴-۱۰) نشان میدهد که ضرایب مربوط به واریانس مورد انتظار و واریانس مورد انتظار برای همه شاخصها و در تمامی چارکها، از معناداری بالایی برخوردار هستند (عموماً در سطح ۱%). همچنین، این تجزیه و تحلیل نشان میدهد که ضرایب برآورد شده مربوط به ریسک ( و ) در چارکهای پایینتر (۰٫۱۰ و ۰٫۲۵) منفی بوده، در چارک میانه حداقل مقدار (از نظر قدر مطلق) را داشته و در چارکهای بالاتر (۰٫۷۵ و ۰٫۹۰) مثبت است. بنابراین، ضریب حساسیت بازده به ریسک در چارکهای حدی افزایش مییابد، البته در چارکهای پایینتر، بازده مازاد رابطه معکوس با ریسک دارد، در حالیکه در چارکهای بالاتر، بازده مازاد رابطه مستقیم با ریسک دارد.
با بگارگیری مدل رگرسیون چارکی برای تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به بازده مازاد، مشاهده میشود که نوسانپذیری غیرمنتظره نتایج با ثباتتر و سازگارتر در بین چارکها حاصل میکند. در هر حال، ضریب واریانس مورد انتظار و واریانس غیرمنتظره با تغییر چارکها، از منفی به مثبت تغییر میکند و آماره t[102] برای ضرایب برآورد شده در دامنههای حدی، بهطور معناداری بزرگتر (به لحاظ قدرمطلق) از چارک میانه است، البته ضرایب چارک میانه نیز در سطح ۱% و بعضاً در سطح ۵% (برای شاخص مالی و شاخص بازار دوم) معنادار میباشد.
این یافته نیز با این مفهوم سازگار است که برآوردگرهای حداقل مربعات که مبتنی بر میانگین شرطی است، به این دلیل که از اطلاعات موجود در دامنههای بالا و پایین چشمپوشی میکند، از ثبات کمتری برخوردار میباشند. همین موضوع موجب شده است که در تجزیه و تحلیل نتایج به دست آمده از مدل رگرسیون خطی [جدول (۴-۹)] بدهوبستان بین ریسک (مورد انتظار و غیرمنتظره) و بازده مثبت باشد، در حالیکه نتایج جدول (۴-۱۰) نشان میدهد که رابطه مستقیم بین ریسک و بازده فقط در چارکهای بالاتر برقرار است.
جدول (۴-۱۰): نتایج مدل رگرسیون چارکی برای شش شاخص بورس اوراق بهادار تهران
پارامتر
شاخص
چارک
ضریب تعیین (R2) معمولی[۱۰۳]
شاخص کل
۱۰
*۰٫۰۰۲۸-
*۵۴٫۵۳-
*۵۵٫۳۵-
۰٫۰۱۰
*۰٫۴۰۸
۲۵
*۰٫۰۰۱۹-
*۴۶٫۸۸-
*۴۹٫۹۴-
***۰٫۰۷۲
*۰٫۲۲۹
۵۰
۰٫۰۰۵-
*۴۷٫۵۸
*۲۸٫۰۷
*۰٫۳۲۸
*۰٫۰۹۰
۷۵
*۰٫۰۰۳۶
*۶۲٫۳۱
*۵۲٫۱۵
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-02] [ 12:16:00 ق.ظ ]
|