دانلود مطالب درباره مکان یابی فضاهای ورزشی شهر تالش و حومه با استفاده از۹۲ ... |
پارکینگ
-
+
۱۴
شنا و شیرجه
+
+
۲۹
تأسیسات
+
+
۱۵
شمشیر بازی
+
-
۳۰
ساختمانهای جنبی
+
+
۱۶
فوتبال
-
+
(سعیدنیا، ۱۳۹۰)
معیارهای برنامه ریزی زمینهای ورزشی
الف: مهمترین معیار برنامه ریزی زمینهای ورزشی، توجه به نظم سلسله مراتبی این فضاهاست که در سطور پیشین به تفصیل بررسی شد. زمینهای ورزشی باید به شکل شبکه ای سلسله مراتبی از مرکز ورزشی واحد همسایگی تا مجموعه ورزشی شهر برنامه ریزی شوند. ممکن است در شهری با صرف هزینه های هنگفت مجموعه ورزشی باشکوهی احداث شود. اما همین شهر، فاقد زمینهای کوچکتر برای فعال کردن نوجوانان و جوانان ساکن محلههای شهر باشد. بنابراین، توزیع تعداد متناسبی از فضاهای ورزشی کوچک و متوسط در سطح شهر بهتر از این است که یک یا تعداد اندکی فضای ورزشی بزرگ فقط در یک یا چند نقطهی شهر ایجاد شوند(سعیدنیا، ۱۳۸۳).
ب: سطح سرانهی پیشنهادی برای زمین ورزش واحد همسایگی ۲ متر مربع به ازای هر نوجوان، برای مرکزهای ورزشی محله ۴/۱ متر مربع به ازای هر نفر و برای مرکزهای ورزشی ناحیه ۲/۱ متر مربع به ازای هر نفر است. تعیین سرانهی مرکز ورزشی شهر و کالیبره کردن یا تعیین دقیق سرانههای پیشنهادی ذکر شده در مورد سطح پایینتر، نیازمند مطالعات محلی است.
پ: مرکزهای ورزشی واحد همسایگی فاقد فضای بستهاند و ۱۰۰ درصد آنها به فضای آزاد اختصاص دارد. در صورت لزوم محل پارکینگ دوچرخه و موتورسیکلت در محوطهی زمین پیش بینی می شود. مرکز ورزشی محله حداقل ۹۰ درصد فضای باز دارد و در آن به ازای هر ۲۰۰ متر مربع یک محل پارکینگ در نظر گرفته می شود. به عنوان مثال، اگر زمین زمین ورزشی ۸۰۰۰ متر مربع است، ۴۰ محل پارک برای آن پیش بینی می شود. تعیین سطح فضای آزاد مرکز ورزشی ناحیه و بالاتر، به معیارهای هر یک از تأسیسات ورزشی موجود در آن بستگی دارد و با توجه به فضای لازم برای تماشاچی و نوع ورزش رعایت میگردد. برای ورزشهای داخل سالن باید به ازای هر ۸۰ متر مربع و برای ورزشهای میدانی به ازای هر ۱۵۰ متر مربع پارکینگ در نظر گرفته شود.
ت: احداث مجموعههای ورزشی بزرگ، باید در قالب طرحهای توسعه شهری و در چارچوب نظام کلی کاربریها انجام گیرد. ولی اگر چنین طرحهایی در دست نباشد و یا بعد از تهیه طرح، قرار شود ورزشگاه بزرگی در شهر ساخته شود، قبل از تصمیم گیری باید مطالعات زیر انجام پذیرد:
تجزیه و تحلیلهای جمعیتی و اجتماعی
در این مرحله تعداد ساکنان، تراکم جمعیت، ساخت سنی و جنسی و مشخصات اجتماعی و فرهنگی منطقه یا مناطقی که قرار است برای احداث تأسیسات ورزشی درآنها برنامه ریزی شود؛ مورد بررسی قرار میگیرد. این بررسی می تواند در مکان یابی و برنامه ریزی ورزشگاه مؤثر باشد، به عنوان مثال، منطقهای که ساخت سنی جوانتر دارد و از لحاظ فرهنگی نیز مستعد پذیرش تماشاگران و بازیکنانی است که از نقاط گوناگون شهر برای ورزش یا تماشا به ورزشگاه میآیند، در اولویت احداث ورزشگاه قرار دارد. (سعیدنیا،۱۳۸۳).
تجزیه و تحلیل کاربریهای پیرامون ورزشگاه
کاربریهای سازگار با عملکردهای ورزشی؛ مانند پارکها، مرکزهای تفریحی، مناطق حفاظت شده طبیعی و مرکزهای فرهنگی، عملکرد ورزشگاه را تقویت می کنند و کاربریهایی ناسازگار، مانند کاربریهای صنعتی و کارگاهی، محلهای دفن زباله، معادن شن و سایر کاربریهای آلاینده، موجب تضعیف عملکرد مجموعه ورزشی شهر میشوند.
تجزیه و تحلیل ترافیکی
این تجزیه و تحلیل شامل بررسی شبکه ها و وسایط حمل و نقل جمعیتی، نیمه جمعی و خصوصی میگردد. اگر بررسیها نشان دهد شبکه راههای پیرامون ورزشگاه، ظرفیت لازم برای تخلیهی انبوه تماشاگران مسابقههای ورزشی را ندارد و یا این که وسایط حمل و نقل جمعی و نیمه جمعی به اندازه کافی در این محدوده تردد نمیکند، میبایست تمهیداتی برای ایجاد ظرفیت لازم در نظر گرفته شود ایجاد شود و در صورتی که اعمال چنین تمهیداتی ناممکن باشد، باید محل دیگری برای ایجاد و احداث ورزشگاه انتخاب گردد.
بررسی تأسیسات زیربنایی
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-02] [ 12:06:00 ق.ظ ]
|