راهنمای نگارش مقاله در رابطه با طراحی و ساخت سامانه اندازه گیری دمای چند کاناله با قابلیت ... |
برقراری ارتباط در یک شبکه، مستلزم مشخص شدن آدرس دستگاههای مبدأ و مقصد است، به عبارت دیگر، شرط اولیه به منظور برقراری ارتباط بین دو نقطه، مشخص بودن آدرس نقاط درگیر در ارتباط است. آدرس هر یک از دستگاههای درگیر در فرایند ارتباط، توسط یک عدد منحصر به فرد که IP نامیده می شود، مشخص میگردند. آدرس فوق به هریک از دستگاههای موجود در شبکه نسبت داده می شود.
۳-۳-۴- پورت TCP/UDP
پورت، مشخصهای برای یک برنامه، در یک دستگاه خاص است؛ پورت با یکی از پروتکلهای لایه “حمل” مرتبط است و پورت TCP و یا پورت UDP، نامیده می شود؛ پورت می تواند عددی بین صفر تا ۶۵۵۳۵ را شامل شود. پورتها برای برنامه های TCP/IP سمت سرویس دهنده، به عنوان پورتهای “شناخته شده” نامیده شده و به اعداد کمتر از ۱۰۲۴ ختم و رزرو میشوند تا هیچگونه تعارض و برخوردی با سایر برنامه ها به وجود نیاید. مثلاً برنامه سرویس دهنده FTP از پورت TCP بیست و یا بیست و یک استفاده مینماید.
۳-۳-۵- ارسال اطلاعات با بهره گرفتن از TCP
TCP، به منظور افزایش کارائی، بستههای اطلاعاتی را به صورت گروهی ارسال مینماید؛ TCP، یک عدد (موقعیت یک بسته اطلاعاتی نسبت به تمام بسته اطلاعاتی ارسالی) را به هریک از بستهها نسبت داده و از Acknowledgment به منظور اطمینان از دریافت گروهی از بستههای اطلاعاتی ارسال شده، استفاده مینماید. در صورتی که دستگاه مقصد، در مدت زمان مشخصی نسبت به اعلام وصول بستههای اطلاعاتی اقدام ننماید، دستگاه مبدأ مجدداً اقدام به ارسال اطلاعات مینماید.
علاوه بر افزودن یک دنباله عددی و Acknowledgment به یک بسته اطلاعاتی، TCP اطلاعات مربوط به پورت مرتبط با برنامه های مبدأ و مقصد را نیز به بسته اطلاعاتی اضافه مینماید؛ دستگاه مبدأ، از پورت دستگاه مقصد به منظور هدایت صحیح بستههای اطلاعاتی به برنامه مناسب بر روی دستگاه مقصد، استفاده مینماید. دستگاه مقصد از پورت دستگاه مبدأ به منظور برگرداندن اطلاعات به برنامه ارسال کننده در دستگاه مبدأ، استفاده خواهد کرد.
هر یک از دستگاههایی که تمایل به استفاده از پروتکل TCP به منظور ارسال اطلاعات را دارند، میبایست قبل از مبادله اطلاعات، یک اتصال بین خود ایجاد نمایند. اتصال فوق، از نوع مجازی بوده و Session نامیده می شود. دو دستگاه درگیر در ارتباط، با بهره گرفتن از TCP و به کمک فرآیندی با نام Three-Way handshake، با یکدیگر مرتبط و هر یک پایبند به رعایت اصول مشخص شده در الگوریتم مربوطه خواهند بود. فرایند فوق، در سه مرحله صورت میپذیرد.
مرحله اول: کامپیوتر مبدأ، اتصال مربوطه را از طریق ارسال اطلاعات مربوط به Session، مقداردهی اولیه مینماید.
مرحله دوم: کامپیوتر مقصد، به اطلاعات Session ارسال شده، پاسخ مناسب را خواهد داد.
مرحله سوم: کامپیوتر مبدأ، از شرح واقعه به کمک Acknowledgment ارسال شده توسط کامپیوتر مقصد، آگاهی پیدا خواهد کرد.
۳-۴- شبکه محلی LAN [۴]
واژه LAN مخفف عبارت Local Area Network میباشد. این شبکه کوچکترین نوع شبکهبندی در بین انواع شبکه ها است، به همین دلیل به آن شبکه محلی نیز گفته می شود؛ از این شبکه برای ارتباط بین تعداد محدودی از کامپیوترها در محدوده جغرافیایی حدود دو کیلومتر استفاده می شود. به عنوان مثال در یک اداره، آموزشگاه و یا یک شرکت کوچک راه اندازی می شود.
مزایا:
افت سیگنال و در نتیجه نرخ خطا بسیار پایین میباشد.
سرعت تبادل اطلاعات (نرخ ارسال) در این نوع شبکه بسیار بالا است.
تأخیر انتشار بسیار ناچیز میباشد.
با توجه به محدودیت ایستگاهها مدیریت شبکه از بقیه شبکه ها راحتتر میباشد.
هزینه نصب و راه اندازی این نوع شبکه ها زیاد نیست.
امکان استفاده از تمام منابع سختافزاری و نرمافزاری وجود دارد.
۳-۵- پیادهسازی نرمافزاری و سختافزاری
معمولاً برنامهنویسان، مسئول پروتکل لایه کاربردی هستند؛ در حالیکه، پروتکلهای لایهای، سرویسهایی هستند که توسط پشته TCP/IP در سیستمعامل مهیا شدهاند. در این پروژه نیز، بیشتر با لایه Application کار کردهایم و نیازی به کار کردن با لایه های پایینتر نبوده است.
به دلیل حجم بالای اطلاعات در مورد شبکه های کامپیوتری و پروتکل TCP/IP فقط کمی در مورد قسمت هایی که مربوط به این پروژه میشد بحث کرده و از پرداختن به کلیه مسائل مربوطه به صورت جزء به جزء پرهیز کردهایم.
فصل چهارم
۴- راهنمای فنی سامانه
در پیوست ت در مورد روش مونتاژ سختافزار سامانه و طرز کار برنامه نوشته شده به همراه خطایابی آن بحث کردیم، حال در این فصل قصد داریم، کمی در مورد حجم کار و زیر برنامه های (SubVI) نوشته شده به همرا بلوک دیاگرامی از کل برنامه صحبت کنیم.
همانطور که در بلوک دیاگرام شکل ۴-۱ مشاهده میکنید برنامه از ۳۲، زیر برنامه و یک متغیر سراسری (Global) به اسم Path تشکیل شده است؛ حتی رابطه بین زیر برنامه ها نیز در این بلوک دیاگرام نشان داده شده است.
۴-۱- برخی مشخصات برنامه کامپیوتری
۳۲ زیر برنامه توسط برنامهنویس نوشته شده است.
۱۴۱ متغیر محلی تعریف کردهایم که ۷۹ تای آنها در حالت نوشتن (write) و ۶۲ تای آنها در حالت خواندن (Read) هستند.
یک متغیر عمومی تعریف کردهایم که در ۵ نقطه آن را صدا میزنیم.
برنامه از یک ساختار ترتیب (Sequence Structure) کلی تشکیل شده است که شامل ۷ گام است و هر گام پروسه خاصی را انجام میدهد.
گام اول: مربوط به تنظیمات مقداردهی اولیه در صفحه اول برنامه است.
گام دوم: مربوط به جستجوی بردهای موجود و انتخاب آنها توسط کاربر است.
گام سوم: مربوط به جستجوی ترموکوپلهای موجودِ بردهای انتخابی است.
گام چهارم: مربوط به انتخاب ترموکوپلهای موجود توسط کاربر است.
گام پنجم: گام اصلی برنامه که شامل سه حلقه زیر است:
حلقه اول داده ها را از کانالهای انتخابی کاربر دریافت می کند.
حلقه دوم داده ها را به محض دریافت (از وقفهها استفاده شده است) روی نمودار نمایش میدهد.
حلقه سوم با نرخ انتخاب شده توسط کاربر، شروع به ذخیرهسازی داده ها می کند.
گام ششم: مربوط به حلقه بارگذاری داده ها است.
گام هفتم: متغیرهای تعریف شده را به حالت اولیه برمیگرداند و برنامه خاتمه مییابد.
شکل ۴-۱: بلوک دیاگرام کلی از قسمت Block Diagram نرمافزار نوشته شده
کنترل حافظه (RAM) استفاده شده به کمک Reentrant (برای کسب اطلاعات تکمیلی میتوانید به پیوست “ب” مراجعه کنید) برای یک SubVI ای که در ۱۲۸ نقطه استفاده شده است.
حال به بررسی هر جزء از بلوک دیاگرام شکل ۴-۱ میپردازیم:
۴-۱-۱- PC-BOARD.vi
شکل ۴-۲ آیکون برنامه اصلی را نشان میدهد که همه SubVI ها را پوشش میدهد، همچنین بیشتر قسمت های گرافیکی سمت کاربر نیز در این برنامه قرار دارد.
شکل ۴-۲: PC-BOARD.vi
۴-۱-۲- Data send receive (TCP).vi
این SubVI (شکل ۴-۳) اطلاعات را از طریق شبکه TCP/IP ارسال می کند و داده های دمایی را از همان شبکه (TCP/IP) دریافت می کند.
شکل ۴-۳: Data send receive (TCP).vi
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-08-01] [ 10:24:00 ب.ظ ]
|