۲-۱۲- خلاصه و جمع بندی نظریات

- از آراء و نظریه های نظریه پردازانی چون یوال دیویس و هرزوگ برای فرضیه (۱) استفاده شده است (خویشاندگرایی).
پایان نامه - مقاله - پروژه
- از آرای نظریه پردازانی چون باندورا و ساترلند برای فرضیه (۲)استفاده شده است (مشارکت اجتماعی)
- از آراء نظریه پردازانی چون افلاطون، سقراط، ارسطو،پارسونز،ترنر، آگوستین، آکویناس ـ تی اچ مارشال، گی اِرمه و دورکیم برای فرضیه (۳) استفاده شده است (فرهنگ شهروندی)
- از آراء نظریه پردازانی چون بروکویتر- فروید (روانکاوی) کلز، استراوس، مکارژی و لورنز برای فرضیه (۴) استفاده شده است (خشونت یا پرخاشگری)
- از آراء نظریه پردازانی چون والتر رکلس، پارسونز، دورکیم (انسجام اجتماعی) شاو و مک کی (نظریه بوم شناختی)بریتویت (نظریه شرمنده سازی )هیرشی، فرایدی و هیگ برای فرضیه (۵) استفاده شده است (کنترل اجتماعی)

۲-۱۳- مدل مفهومی تحقیق

 

۲-۱۳-۱ مدل پژوهش

پدیده نزاع­های جمعی درتاریخ حیات بشری، قدمتی دیرینه دارد و دربسیاری از جوامع روستایی، عشایری و شهری با توجه به ارزش­ها و مدل­های خاص فرهنگی حاکم برآنها با انگیزه ها و فرم­های مختلف وجود داشته است و هم اکنون نیز در بین جمعیت­هایی که به لحاظ قومی و فرهنگی دارای ویژگی­های منحصر به فرد می باشند، به نوعی به چشم می خورند. نزاع‌های جمعی و درگیریهای قومی و قبیله ای مانند سایر مسائل اجتماعی معلول علت واحدی نیست. بنابراین برای تبیین موضوع از نظریات مختلف اندیشمندان حوزه های جامعه­شناختی و روانشناسی مختلفی استفاده شده است که به تبیین مسائل و آسیب­های اجتماعی پرداخته­اند. نزاع نیز مانند دیگر مسائل اجتماعی در این دیدگاه ها مورد تبیین قرارگرفت. با توجه به تحقیقات داخلی و خارجی که در زمینه مسائل اجتماعی صورت گرفته است و بررسی اجمالی این پژوهش­ها و توجه به یافته های آن­ها نشان داده شده است. پژوهشی که بطور مفصل در رابطه با علل فرهنگی اجتماعی نزاع‌های جمعی باشد، صورت نگرفته است و اکثر این صاحب نظران مساله اجتماعی را با عنوان نزاع جمعی مورد بررسی قرار نداده­اند بلکه موضوعاتی مختلفی که بر گسترش یا کنترل نزاع دسته‌جمعی موثر باشند را مورد بررسی قرار داده اند. این پژوهش نیز با هدف بررسی و مطالعه عوامل موثر بر نزاع­های جمعی و درگیریهای قومی و قبیله ای در شهرستان کهگیلویه انجام گرفته است که براساس دیدگاه­ های ارائه شده دراین زمینه، هریک از متفکران و نظریه پردازان به جنبه هایی از این موضوع پرداخته اند.لذا برای مدلی جامع تر سعی شده است از نظریات اندیشمندان مختلفی استفاده گردد و عواملی مانند (عوامل جمعیت شناختی، پایگاه اقتصادی- اجتماعی، پرخاشگری و خشونت، قوم‌گرایی و تعلق به قوم و قبیله، کنترل اجتماعی، فرهنگ شهروندی و مشارکت اجتماعی) مدلی نظری برای بررسی دقیق تر موضوع و لحاظ کردن ابعاد مختلف آن به عنوان چهارچوب نظری ارائه شود.

۲-۱۴- چارچوب نظری پژوهش (مدل تلفیقی پژوهش)

 

 

متغیرها نظریات پژوهش
عوامل جمعیت شناختی محققان تبیین زیست شناختی انحرافات، لمبروزو، آیرنک، تراسلرو
پایگاه اقتصادی و اجتماعی محسنی، کوئنن، لاک وود، رفیع پور، ذاکری نصرآبادی
پرخاشگری و خشونت دولارد، کلیک، روبرس و شریف، برکوویتز و محسنی تبریزی
کنترل اجتماعی تئوری کنترل اجتماعی هیرشی، تئوری فرایدی و هیگ، تئوری کنترل اجتماعی رکلس، نظریه شرمنده سازی جان بریتویت
قوم گرایی گودرزی، مقصودی، آبراکرامبی، بیتس و پلاگ، مقصودی
فرهنگ شهروندی دورکیم، مارشال، پارسونز، ترنر، پوپر،گی ارمه
مشارکت اجتماعی نظریه دترمینستی مارکس، وبر، دورکیم و تونیس، دانشمندی، محسنی تبریزی
نزاع جمعی و درگیری قومی هومنز، کلارک، کلاین برگ، فرانسیسکاتسللو، پورافکاری، صالحی، نظری، و محققان دیگر

 

۲-۱۵- فرضیات

فرضیه اول:
به نظر می رسد بین خویشاوند­گرایی و گرایش به نزاع دسته‌جمعی رابطه وجود دارد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...