پژوهش های انجام شده در مورد شبیه سازی عددی جریان جابه جایی اجباری نانوسیال غیرنیوتنی در ... |
کانالهای متداول:
dh > 3 mm
مینیکانالها:
۲۰۰m ≤ dh ≤ ۳mm
میکروکانالها:
۱۰m ≤ dh ≤ ۲۰۰ m
پالم[۱۳] [۷] یک تعریف کلیتر از میکروکانالها ارائه داد که آنها را بهعنوان المانهای انتقال حرارت توصیف کرد که در آن تئوریهای کلاسیک بهدرستی نمیتواند ضریب اصطکاک و انتقال حرارت را پیشبینی کند. استفان[۱۴] یک میکرو سیستم تعریف کرد که در آن پدیدههای معمول یک سیستم ماکرو وجود ندارد. بنابراین برای تمایز مینی و میکروکانالها با قطر خاص مانند قطر هیدرولیکی از ۱ میلیمتر همیشه مفید نیست، اگرچه این تعریف اغلب استفاده میشود.
۱-۴-۵ مزایا و چالشهای میکروکانالها
جریان در میکروکانالها، در دو دهه گذشته بهطور گستردهای مورد بررسی بوده است این بررسیها برای خنکسازی مؤثر و سریعتر دستگاههای الکترونیکی با چگالی قدرت بالا بوده است. ضریب انتقال حرارت بالای نهفته در میکروکانالها، توانایی کاهش اندازه مبدلهای حرارتی بهطور قابلتوجه را دارد. از دیگر مزایای میکروکانالها کاهش وزن، حجم کم و کاهش استفاده از مواد میباشد. کاهش قطر میکروکانالها در بیشتر مبدلهای حرارتی فشرده باعث افزایش ضریب انتقال حرارت بهواسطه سطح وسیعتر در واحد حجم میشود. میکروکانالها کاربردهای گسترده عملی در زمینههای بسیار تخصصی، ازجمله مهندسی زیست و سیستمهای جریانی میکرو ساخت[۱۵]، میکروپمپها و میکرولولههای حرارتی دارند. بهعنوان مثال، تراکم و وزن پایین میکروکانالها، صنعت خودرو را دگرگون کرد. مبدلهای حرارتی کوچک و میکروکانالها، امروز جایگزین لولههای مدور در کندانسورهای خودرو و مبدلهای حرارتی با قطر هیدرولیک در حدود ۱ میلیمتر شده است. اخیرا، میکروکانالها با موفقیت در سیستمهای تهویه مطبوع خودرو، سلولهای سوختی و میکروالکترونیک اعمالشدهاند. چالش اصلی میکروکانالها، مشکلات ساخت و فیلتر کردن سیال عامل با درجه بالا، برای آنکه از طریق کانالها جریان یابد. افت فشار بالا و توان پمپاژ موردنیاز نیز از چالشهای میکروکانالها در نظر گرفته می شود.
۱-۴-۶ روشهای ساخت میکروکانالها
میکروکانالها توسط انواع فرآیندها، بسته به ابعاد و مواد استفادهشده در آنها ساخته میشوند. مواد رایج مورد استفاده برای میکروکانالها سیلیکون، سیلیس، پلی کربنات، پلیمیدها، پلاستیک و یا فلز هستند. میکروکانالها، دارای مقاطع مستطیل، نیمدایره، مثلث و یا ذوزنقهای هستند که بهطور گسترده در متون گزارششده و توسط نگوین[۱۶] و ورلی[۱۷] [۸] خلاصه شده است.
جدول ۱-۱ روشهای ساخت میکروکانالها
تکنولوژی متداول
تکنولوژی مدرن
تغییر شکل میکرو
[۱۸]MEMS
اره کردن میکرو
ماشینکاری میکرو لیزر
فرزکاری میکرو
ماشینکاری تخلیه الکتریکی
Dicing
مدلسازی میکرو
هندسههای پیچیده میکروکانالها ممکن است عملکرد جذابتر را ارائه دهند، اما هنوز انجام نشده است. تعدادی از روشهای ساخت میکروکانالها تبدیل به روش پردازش استاندارد در این زمینه شدهاند. این روشها را به دو گروه، تکنولوژیهای متداول و تکنولوژیهای مدرن، میتوان تقسیم کرد. تکنولوژی ساخت متداول شامل روشهایی از قبیل تغییر شکل میکرو، اره کردن میکرو، فرزکاری میکرو و Dicing میباشد. تکنولوژی ساخت مدرن شامل روش MEMS (سیستم میکرو الکترومکانیک)، ماشینکاری میکرو لیزر، ماشینکاری تخلیه الکتریکی و مدلسازی میکرو میباشد. تکنولوژی MEMS بهطور چشمگیری در کنار تکنولوژی نیمههادی رشد داشته و این تکنولوژی بهطور گسترده مورد استفاده در آزمایشگاههای تحقیقاتی قرار گرفته است.
جدول ۱-۲ خلاصهای از برخی از روشهای ساخت میکروکانالها
ماشینکاری میکرو لیزر
MEMS
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-02] [ 01:53:00 ق.ظ ]
|