دانلود پروژه های پژوهشی با موضوع تاثیر کیفیت سود بر واکنش سرمایه گذاران به گزارشات مالی ... |
۱۵۰۹۳/۱۵
۴۸۸۲۴/۱۹
۱۶۸۵۳/۳۲
۳۳۸۶۱/۴۰
۸۵۰۲۲/۱۸
۴۴۳۹۲/۱۲
۱۲۵۲۴/۲
۳۸۹۵۰/۲-
۰۷۹۱۳/۳-
۹۵۶۱۹/۰
۱۰۰۱۲/۰
۴۱۸۸۷/۱
۶۳
۱۶۱
۴۶
۱۱۳
۸۰
۶۲
۱۳۸۴
۱۳۸۵ CAR
۱۳۸۶
۱۳۸۷
۱۳۸۸
۱۳۸۹
همانطور که درجدول فوق میتوان مشاهده کرد سطح معناداری آماره KS در آزمون کولموگورف-اسمیرنف درتمام سالهای تحقیق بیشتر از ۵% است.بنابراین در تمام سالهایی که مقدار سطح معناداری آماره KS بیشتر از ۵% میباشد، فرض صفر فوق مبنی بر داشتن توزیع نرمال در سطح اطمینان ۹۵% تایید می شود و توزیع متغیر نرمال میباشد. مطابق نتایج بدست آمده از آزمون کولموگورف-اسمیرنف متغیر بازده اضافی سهام (CAR)، مقدار سطح معناداری آماره KS در تمام سالهای تحقیق بیشتر از ۵% میباشد و این بدان معناست که فرض صفر این آزمون (مبتنی بر نرمال بودن توزیع متغیر وابسته) در سطح اطمینان ۹۵% تایید می شود از این رو میتوان نتیجه گرفت که مقادیر باقیمانده در خط رگرسیون نیز دارای توزیع نرمالی هستند و احتمالاً ناهمسانی واریانس ندارند(ترکیب داده های نرمال نیز نرمال است). بنابراین توزیع متغیربازده اضافی سهام به عنوان متغیر وابسته تحقیق در تمام سالها نرمال میباشد.
۴-۳-۲- آزمون نرمال بودن خطاها
یکی از مفروضات در نظر گرفته شده در رگرسیون، داشتن توزیع نرمال خطاها، با میانگین صفر میباشد. بدیهی است در صورت عدم برقراری این پیش فرض، نمی توان از رگرسیون استفاده کرد. بدین منظور باید مقادیر استاندارد خطاها محاسبه شود و نمودار توزیع داده ها و نمودار توزیع نرمال آنها رسم شود و سپس مقایسه ای بین دو نمودار صورت گیرد. در صورتی که خطاها دارای توزیع نرمال نباشند، میتوان از لگاریتم متغیرها به جای خود متغیرها استفاده کرد.
نمودار توزیع خطاها و مقایسه آن با توزیع خطاهای متغیر وابسته تحقیق در مدلهای مختلف تحقیق در نمودارهای زیر به تصویر کشیده شده است. همانطور که در نمودار زیر میتوان مشاهده کرد توزیع خطاها بسیار نزدیک به توزیع نرمال بوده است. همچنین میانگین و انحراف معیار این متغیرها به میانگین و انحراف معیار توزیع نرمال (به ترتیب ۰ و ۱) بسیار نزدیک هستند. بنابراین این پیش فرض رگرسیون نیز تایید می شود و در ادامه تحقیق میتوان برای انجام تحلیلهای خود از رگرسیون خطی استفاده نماییم.
الف) نمودار توزیع خطا مدل اول تحقیق
ب) نمودار توزیع خطاها در مدل دوم تحقیق
پ) نمودار توزیع خطاها در مدل سوم تحقیق
۴-۳-۳- آزمون هم خطی
هم خطی وضعیتی است که نشان میدهد یک متغیر مستقل تابعی خطی از سایر متغیرهای مستقل است. اگر هم خطی در یک معادله رگرسیون بالا باشد ، بدین معنی است که بین متغیرهای مستقل همبستگی بالایی وجود دارد و با وجود بالا بودن R2 ، مدل دارای اعتبار بالایی نیست. به عبارت دیگر با وجود آنکه مدل خوب به نظر میرسد ولی دارای متغیرهای مستقل معنی داری نمی باشد.
برای انجام آزمون همخطی متغیرها از آمارهای به نام عامل تورم واریانس (VIF) و تولرانس (Tolerance) استفاده میگردد. هرچه مقدار تولرانس کم باشد اطلاعات مربوط به متغیرها کم بوده و مشکلاتی در استفاده از رگرسیون ایجاد می شود. عامل تورم واریانس نیز معکوس تولرانس بوده و هر چقدر افزایش یابد باعث می شود واریانس ضریب رگرسیون افزایش یافته و رگرسیون را برای پیش بینی نامناسب سازد، به عبارتی هر چه مقدارآماره عامل تورم واریانس (VIF) نزدیک به یک باشد، احتمال وجود همخطی بین متغیرهای مستقل تحقیق، کاهش مییابد و چنانچه مقدار آن بزرگتر از ۱۰ باشد نشان دهنده وجود همخطی است و در استفاده از رگرسیون مشکل جدی وجود دارد (مومنی، ۱۳۹۱). نتایج حاصل از آزمون همخطی در ادامه ذکر خواهد شد.
۴-۳-۴- نمودارهای پراکنش
در نمودارهای پراکنش (scatter)، متغیر وابسته در مقابل متغیرهای مستقل ترسیم می شود. به دو دلیل از این نمودارها قبل از برآورد مدل استفاده می شود:
الف- تشخیص نقاط پرت در داده ها.
ب) بررسی اینکه آیا رابطه خطی برای داده ها مناسبتر است یا اینکه مدل غیر خطی (از جمله درجه دوم و سوم و …) باید برای بیان ارتباط استفاده گردد.
همانگونه که در نمودارهای زیر دیده می شود در اکثر نمودارها رابطه بین دو متغیر مستقل و وابسته به صورت منحنی نیست و رابطه خطی برای بیان رابطه بین این دو متغیر مناسبتر است. همچنین در برخی موارد رابطه معناداری بین دو متغیر وجود ندارد. علاوه بر این نقطه پرت زیادی در داده ها دیده نمی شود.
همانطور که در نمودارهای فوق میتوان مشاهده کرد رابطه بین کیفیت سود بر اساس الگوی اسلوان (EQ) و الگوی دیچو (DDEQ) و بازده اضافی سهام شرکت (CAR) به صورت منفی به نظر میرسد.
در نمودارهای بالا رابطه بین تفاوت سود قبل از تعدیل و سود تعدیل شده (MAT) با بازده اضافی سهام (CAR) به صورت مثبت و معنادار مشاهده شده است اما رابطه بین اندازه شرکت و بازده اضافی سهام (CAR)، به صورت معنادار مشاهده نشده است.
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-02] [ 04:37:00 ق.ظ ]
|