پژوهش های انجام شده در رابطه با تحلیل کمانش، ارتعاشات و انتشار موج در نانو تیر پیچیده شده با استفاده ... |
شکل ۳‑۸: اثر نرخ زاویه پیچش بر روی سرعت گروه با بهره گرفتن از تئوری گرادیان کرنشی
شکل ۳‑۹: اثر نرخ زاویه پیچش بر روی سرعت گروه با بهره گرفتن از تئوری غیر محلی ارینگن
در نهایت تغییرات سرعت گروه برای ضرایب بستر الاستیک مختلف در شکل (۳-۱۰) آورده شده است.نتایج این شکل با شکل (۳-۶) مقایسه شده که اثر بستر در شکل (۳-۱۰) نشان داده شده است. در شکل (۳-۶) اثر بستر الاستیک نادیده گرفته شده و با افزایش فرکانس انتشار، سرعت گروه در حال افزایش میباشد. در حالیکه در شکل (۳-۱۰) با در نظر گرفتن اثر بستر الاستیک، سرعت گروه با افزایش فرکانس انتشار با کاهش همراه میباشد.
شکل ۳‑۱۰: اثر بستر الاستیک بر روی سرعت گروه با بهره گرفتن از تئوری گرادیان کرنشی
فرکانس قطع
به علت محدودیت شرایط مرزی برای تابع موج، فرکانسها و شکلهای محدودی برای انتشار موج در محیط انتشار وجود دارد. کمترین فرکانسی که می تواند در یک شرایط مشخص، انتشار یابد را فرکانس قطع گویند. در واقع در انتشار موج با فرکانس قطع، عدد موج صفر می شود. نمودار
شکلهای (۳-۱۱) و (۳-۱۲)به ترتیب اثر ضریب وینکلر و زاویه پیچش را بر فرکانس قطع برای تئوریهای گرادیان کرنشی و غیر محلی ارینگن نشان می دهند. ضریب وینکلر نشان دهنده خاصیت کشسانی محیط اطراف نانو تیر بوده و با افزایش این ضریب، پایداری سیستم افزایش مییابد. چنانچه این نمودار نشان میدهد با افزایش ضریب وینکلر در سیستم، فرکانس قطع افزایش یافته است.همچنین با افزایش زاویه پیچش، فرکانس قطع کاهش مییابد.
شکل ۳‑۱۱: اثر ضریب وینکلر بر فرکانس قطع بر حسب زاویه پیچش (تئوری گرادیان کرنشی)
شکل ۳‑۱۲: اثر ضریب وینکلر بر فرکانس قطع بر حسب زاویه پیچش (تئوری غیر محلی ارینگن)
فرکانس فرار
فرکانس فرار، حداکثر فرکانسی است که موج با آن در محیط هادی انتشار مییابد. به عبارتی دیگر در این فرکانس عدد موج بیشترین مقدار خود را داراست. شکلهای (۳-۱۳) و (۳-۱۴) فرکانس فرار نانو تیر پیچیده شده بر حسب نرخ زاویه پیچش را برای تئوریهای گرادیان کرنشی و غیر محلی ارینگن نشان میدهد. در این نمودار با افزایش نرخ زاویه پیچش، فرکانس فرار به صورت ناچیز افزایش مییابد.
شکل ۳‑۱۳: اثر فرکانس فرار برحسب نرخ زاویه پیچش با بهره گرفتن از تئوری گرادیان کرنشی
شکل ۳‑۱۴: اثر فرکانس فرار برحسب نرخ زاویه پیچش با بهره گرفتن از تئوری غیر محلی ارینگن
در شکل (۳-۱۵) اثرات مقیاس طول بر فرکانس فرار با مقایسه سه تئوری کلاسیک، تنش کوپل اصلاح شده و گرادیان کرنشی نشان داده شده است. در این شکل میتوان دریافت فرکانس فراری که با بهره گرفتن از تئوری گرادیان کرنشی بدست می آید بسیار بیشتر از تئوری تنش کوپل اصلاح شده و کلاسیک میباشد.
شکل ۳‑۱۵: اثر تئوریهای مختلف مقیاس طول بر روی فرکانس فرار
شکلهای (۳-۱۶) و (۳-۱۷) به ترتیب نمودار عدد موج برحسب فرکانس انتشار موج در
ضخامتهای مختلف نانو تیر پیچیده شده برای تئوریهای گرادیان کرنشی و غیر محلی ارینگن میباشد. نمودارها نشان می دهند که با افزایش ضخامت نانو تیر، عدد موج کاهش مییابد. همچنین با افزایش فرکانس انتشار موج، عدد موج در نانو تیر پیچیده شده افزایش مییابد.
شکل ۳‑۱۶:اثر ضخامت بر عدد موج بر حسب فرکانس انتشار موج (تئوری گرادیان کرنشی)
شکل ۳‑۱۷: اثر ضخامت بر عدد موج بر حسب فرکانس انتشار موج (تئوری غیر محلی ارینگن)
در شکلهای (۳-۱۸) و (۳-۱۹)به ترتیب اثرات تغییر زاویه پیچش بر عدد موج نانو تیر پیچیده شده در فرکانسهای مختلف انتشار موج برای تئوریهای گرادیان کرنشی و غیر محلی ارینگن بیان شدهاست. نمودار بیانگر تغییرات ناچیز عدد موج بر اثر تغییر زاویه پیچش میباشد.
شکل ۳‑۱۸:تغییرات عدد موج بر اثر تغییرات زاویه پیچش بر حسب فرکانس انتشار(تئوری گرادیان کرنشی)
شکل ۳‑۱۹: تغییرات عدد موج بر اثر تغییرات زاویه پیچش بر حسب فرکانس انتشار(تئوری غیر محلی ارینگن)
تحلیل کمانش نانو تیر پیچیده شده
ضریب فنر وینکلر و ضریب برشی پاسترناکباعث پایداری بیشتر سیستم میشوند. بنابراین با افزایش این ضرایب، انتظار میرود، بار کمانش بحرانی افزایش یابد. نمودار شکلهای (۳-۲۰) و
(۳-۲۱)، بیانگر اثرات این ضرایب را بر بار کمانش بحرانی نسبی در طول نانو تیر پیچیده شده
میباشد و به خوبی افزایش بار کمانش بحرانی بر اثر افزایش ضریب وینکلر و پاسترناک را نشان
میدهد. همچنین افزایش اختلاف نمودارها با افزایش طول نانو تیر مؤید این نکته میباشد که با افزایش طول، و در نتیجه افزایش اثر محیط الاستیک بر نانو تیر پیچیده شده، سیستم پایدارتر شده ودر نتیجه بار کمانشی افزایش مییابد.
شکل ۳‑۲۰: بار کمانش بحرانی نسبی بر حسب تغییرات طول تیر در مقادیر مختلف ضریب وینکلر (تئوری غیر محلی ارینگن)
شکل ۳‑۲۱: بار کمانش بحرانی نسبی بر حسب تغییرات طول تیر در مقادیر مختلف ثابت برشی پاسترناک (تئوری غیر محلی)
شکل (۳-۲۲)، اثر پارامترمقیاس کوچک طول بر بار کمانش بحرانی را نمایش میدهد. افزا
یش پارامتر مقیاس کوچک طول، باعث افزایش سفتی نانو تیر پیچیده می شود و انتظار میرود افزایش سفتی با افزایش بار کمانش بحرانی همراه شود. نمودار شکل (۳-۲۲) خلاف این گفته را نشان
میدهد و با افزایش پارامتر مقیاس کوچک طول، بار کمانش بحرانی کاهش مییابد و این نقصان تئوری غیر محلی ارینگن در توصیف کمانش را نشان میدهد.
شکل ۳‑۲۲: تغییرات بار کمانش بحرانی تیر بر اثر تغییرات پارامتر طول در مقادیر مختلف ضریب مقیاس کوچک طول
تحلیل ارتعاشات نانو تیر پیچیده شده
با توجه به نمودار شکل (۳-۲۳)، افزایش زاویه پیچش باعث افزایش فرکانس طبیعی سیستم می شود که این افزایش در ضخامتهای بالاتر مشهودتر است.
شکل ۳‑۲۳: اثرات زاویه پیچش بر فرکانس طبیعی در ضخامتهای مختلف
در نمودار شکل (۳-۲۴) اثر ضریب وینکلر بر فرکانس طبیعی بر حسب ضخامت نشان داده شده است. در این نمودار نیز افزایش پایداری سیستم بر اثر افزایش ضریب وینکلر مشاهده شده و فرکانس طبیعی سیستم با افزایش ضریب وینکلر افزایش مییابد. با افزایش ضخامت تیر و در نتیجه افزایش سطح مقطع، اثر ضریب وینکلر بر پایداری و در نتیجه فرکانس طبیعی کاهش یافته و نمودارها همگرا میشوند.
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-02] [ 04:17:00 ق.ظ ]
|