مطالب در رابطه با شناسایی و تحلیل ریسک های برون سپاری پروژه های تحقیق ... |
ایجاد ساختاری تجاری که در آن مشتری و تامینکننده در ریسک سهیم شوند
برنامه ریزی مجدد پروژه یا تغییر محدوده و مرزهای پروژه، برای مثال از طریق اصلاح اولویت پروژه، تخصیص منابع، تقویم تحویل و غیره
ادامه پروژه علیرغم آنکه میزان ریسک بیشتر از سطح مورد قبول است
خروجی های برنامه واکنش به ریسک
خروجیهای برنامه ریزی واکنش به ریسک ، فوق العاده مهم هستند و عبارتند از: (روزبهی و جدا، ۱۳۸۸)
به روز رسانی لیست ریسکهای شناسایی شده
ریسک های ثانویه مربوط به تصمیات قرارداد
به روز رسانی برنامه مدیریت پروژه
به روز رسانی اسناد پروژه
پایش و کنترل ریسکها
اثربخشی مدیریت پروژه به نحوه اجرای برنامه های تایید شده وابسته است. این برنامه ها باید به درستی اجرا، بررسی و به صورت منظم بهروز گردند. درصورتیکه این کار به درستی صورت پذیر، فعالیتهای انجام شده به نتیجه رسیده و پروژه های آتی از تجربیات این پروژه بهره خواهند برد. (سبزهپور، ۱۳۸۹)
هدف اصلی از پایش و کنترل ریسک عبارتست از پیگیری ریسکهای شناساییشده، پایش ریسکهای باقیمانده، شناسایی ریسکهای جدید، اطمینان از اجرای به موقع برنامه های پاسخ به ریسک و ارزیابی اثر بخشی آنها در چرخه عمر پروژه. (روزبهی و جدا، ۱۳۸۸)
عوامل مهم موفقیت در فرایند پایش و کنترل ریسکها
عوامل مهم در فرایند پایش و کنترل ریسکها عبارتند از: (سبزهپور، ۱۳۸۹)
یکپارچه سازی پایش و کنترل ریسک با پایش و کنترل پروژه؛ برنامه مدیریت پروژه، از همان ابتدا باید در بردارنده اقدامات مورد نیاز برای پایش و کنترل ریسک های پروژه باشد. این اقدامات باید در ابتدا در چرخه برنامه ریزی پروزه گنجانده شوند.
پایش مداوم شرایط فعال شدن ریسک؛ در برنامه ریزی پاسخ به ریسک شرایط ریسکها به صورت پیوسته و مداوم مورد بررسی قرار میگیرد.
آگاهی از وضعیت ریسک؛ گزارش مدیرت ریسک باید یک آیتم همیشگی را تشکیل دهند تا اطمینان حاصل شود که همه اعضای تیم از مدیریت ریسک آگاه بوده و مدیریت ریسک به صورت کامل با تصمیمات مدیریت پروژه یکپارچه است.
ابزارها و تکنیک های پایش و کنترل ریسک
پایش و کنترل ریسک نیازمند تمرکز بر ابزارهایی است که از عوامل کلیدی موفقیت فعالیتهای مربوط به پیگیری ریسک، حمایت می کند. (عوضخواه و محبی، ۱۳۸۹)
ارزیابی مجدد ریسک
ممیزی ریسک
تحلیل واریانس و تحلیل روند
سنجش فنی عملکرد
تحلیل ذخیره
ارزیابی مجدد ریسک
ارزیابی مجدد ریسک یعنی شناسایی ریسکهای جدید و ارزیابی مجدد ریسکها با بهره گرفتن از فرآیندهایی که در بخشهای قبل به آن اشاره شد. ارزیابی مجدد ریسکها باید به صورت منظم و دورهای زمانبندی شوند. در شکل ۲-۳۵ فرایند ارزیابی ریسکها به صورت شماتیک نمایش داده شده است. (سبزهپور، ۱۳۸۹)
شکل ۲-۳۷- فرایند ارزیابی ریسک (سبزهپور، ۱۳۸۹)
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1400-08-02] [ 01:57:00 ق.ظ ]
|