در سالهای اخیر با شکوفا شدن شبکه ­های اجتماعی و توجه به اهمیت تاثیر نظرات و ایده­های افراد بر روی تصمیم ­گیری سایر افراد و کاربران، در مورد استفاده یا عدم استفاده از یک کالا، خدمت یا محصول خاص، صاحبان تجارت را راغب به استفاده از سیستمهای توصیه­گر به جهت افزایش رضایتمندی و سود حاصله از ارائه کالا یا خدمت نموده است. در این میان با مطرح شدن مقوله اعتماد به نظرات سایر کاربران یک سایت تجاری/ خدماتی و توجه به ابعاد روانشناختی انسان در خصوص تمایل به تکیه به خرد جمعی، افق جدیدی را در تولید و توسعه سیستمهای توصیه­گر در قالب “سیستمهای توصیه گر مبتنی بر اعتماد” گشوده است.
در این تحقیق سعی شده است تا با مطالعه تعدادی از بهترین مقالات و مدلهای موجود در خصوص سیستمهای توصیه­گر مبتنی بر اعتماد، در جهت توسعه و بهبود یکی از آنها گامهای موثری برداشته شود. در این میان مدل ارائه شده در [۲۰] تحت عنوان TrustWalker به دلیل ویژگیهایی که در فصول ابتدایی بیان گردید و همچنین ارائه نتایج قابل قبول در مقایسه با سایر روشها خصوصا تکنیکهای مبتنی بر پالایش گروهی، به عنوان روش پایه انتخاب گردید. در این تحقیق تلاش گردیده است تا با ایجاد تغییرات ساختاری در بخشهایی از این مدل بتوان نتایج و معیارهای ارزیابی سیستمهای توصیه­گر را بهبود بخشید و نتایج بهتری را تولید نمود.
در جهت بهبود و تغییر ساختار مدل پایه TrustWalker دو تغییر اساسی مد نظر قرار گرفت. به عنوان اولین تغییر، مکانیزم تعدیل و تفسیر نظرات کاربران به مدل پایه اضافه گردید و در ادامه جهت افزایش دقت پیمایش شبکه اعتماد میان کاربران و انتخاب کاربرانی که دارای نظرات دقیقتر و معتبر­تری می­باشند، محاسبه امتیاز دقیق رابطه موجود میان کاربران به صورت اعشاری در مقابل رابطه باینری در نظر گرفته شد که برای انجام اینکار از مکانیزمهای ترکیبی همچون روش وزن دار، روش مخلوط و غیره کمک گرفته شد.
پایان نامه - مقاله - پروژه
در این بخش به جمع بندی و مقایسه نهایی نتایج حاصل از انجام آزمایشات بر روی مدل پایه و مدل توسعه یافته پرداخته می­ شود و مطالبی در خصوص افق آینده، کارها و تحقیقاتی که می تواند در ادامه این تحقیق مورد نظر قرار گیرد بیان خواهد شد.
۶-۲- عملکرد مدل توسعه یافته
با توجه به نتایج حاصل از انجام مطالعات و آزمایشاتی که در فصل قبل به صورت کامل بیان گردید می توان جمع بندی نهایی را در قالب دو بخش زیر ارائه نمود.
۶-۲-۱- عملکرد مدل توسعه یافته در خصوص تمامی کاربران
بر اساس نتایج آزمایشات حاصل که در فصل قبل نیز به تفصیل ارائه گردید روش ترکیبی وزن­دار مبتنی بر پالایش تصادفی کاربران­(Alpha-Weighted-RF) دارای بهترین درصد پوشش و همچنین دارای کمترین میزان خطای RMSE می­باشد و در مقایسه با مدل پایه TrustWalker در تمامی ابعاد و معیارهای ارزیابی بهبود قابل ملاحظه­ای را به نمایش می­ گذارد. در جدول شماره ۶-۱ نتیجه نهایی عملکرد مدل توسعه یافته در مقابل مدل TrustWalker قابل مشاهده و ارزیابی می­باشد.
جدول ۶-۱ : نتایج حاصل از مقایسه معیارهای ارزیابی مدل توسعه یافته در مقابل مدل پایه

 

مدل TrustWalker Improved and Developed TrustWalker
مجموعه داده مورد ارزیابی epinions-sample epinions-sample
چگونگی شبکه میان کاربران(اعتماد خالص- ترکیبی) WOT-Binary Alpha-Weighted-RF
Interpret No Yes
Coverage ۹۵٫۷ ۹۷٫۴۷
RMSE ۱٫۱۵۸ ۰٫۹۸۹
Precision ۰٫۷۱۱ ۰٫۷۵۳

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...