۰٫۲۲۴

 

۲

 

 

 

استراتژی ۲: ارتقا مشتری و بازار

 

۰٫۲۰۵

 

۳

 

 

 

استراتژی ۳: یکپارچه سازی اطلاعات

 

۰٫۲۴۹

 

۱

 

 

 

استراتژی ۴: یکپارچه سازی شبکه

 

۰٫۲۰

 

۴

 

 

 

استراتژی ۵: مدیریت مشارکتی

 

۰٫۱۲۲

 

۵

 

 

 

از نتایج بدست آمده از جدول۴-۳۵، قابل مشاهده است که گزینه اول یعنی یکپارچه سازی اطلاعات در معیارها و زیر معیارها وزن بیشتری نسبت به سایر استراتژی ها داشته است و یکپارچه سازی فرایند، ارتقا مشتری و بازار، یکپارچه سازی شبکه و مدیریت مشارکتی در رتبه های بعدی قرار دارند.
شکل ۴-۳ نمودار رتبه بندی استراتژی های پیاده سازی زنجیره تامین
فصل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادات

۵-۱- مقدمه

هدف تحقیق حاضر شناسایی شاخص های موثر در زنجیره تامین چابک و ارزیابی و اولویت بندی استراتژی های زنجیره تامین چابک بر حسب شاخص های تعیین شده در شرکت صنعتی بهشهر می باشد. جامعه آماری که مورد بررسی قرار گرفته است به صورت محدود بوده و شامل افرادی است که به نوعی با زنجیره تامین درگیر بوده و با مفهوم چابکی آشنایی دارند، که شامل مدیران دپارتمان زنجیره تامین در شرکت صنعتی بهشهر می باشند.
در فصل های پیش به بیان موضوع، بررسی مبانی نظری، متدولوژی تحقیق، تجزیه و تحلیل داده های واقعی با بهره گرفتن از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی پرداختیم و در نهایت بر اساس اعداد و ارقام بدست آمده، نتایج استخراج گردید.در این فصل ضمن ارائه ی پاره ای از محدودیت های انجام تحقیق، با توجه به نتایج به نتیجه گیری، تحلیل نتایج حاصله و همچنین ارائه پیشنهادات برای محقق بعدی می پردازیم.
پایان نامه - مقاله - پروژه

۵-۲- پاسخ به سوالات تحقیق

 

۵-۲-۱- آیا شاخص ها و زیر شاخص های ذکر شده در پیاده سازی زنجیره تامین چابک موثر هستند؟

با توجه به معیارهای شناسایی شده براساس مدل سوافورد ، معیارها و زیرمعیارها به وسیله پرسشنامه پیوست ۱ توسط خبرگان مورد بررسی قرار گرفت تا موثر بودن آنها در پیاده سازی استراتژی های زنجیره تامین چابک در شرکت صنعتی بهشهر مورد تایید قرار گیرد. پس از دریافت پرسشنامه ها، براساس آزمون T-Student و با کمک نرم افزار Spss معیار Sig برای تمامی معیارها و زیر معیارها سنجیده شد که نتایج آن در فصل چهارم در جداول ۴-۱ تا ۴-۶ ذکر گردید. براساس این محاسبات معیار Sigبرای تمام معیارها و زیر معیارها کمتر از ۰۵/۰ بود.بنابراین فرضیه موثر بودن آنها تایید گردید. سپس مدل ساختار سلسله مراتبی شناسایی شد.
براین اساس، ساختار سلسله مراتبی به صورت شکل ۵-۱ ترسیم گردید.
استراتژی۱: یکپارچه سازی فرایند
استراتژی۲: ارتقای مشتری و بازار
استراتژی۴: یکپارچه سازی شبکه
استراتژی۳: یکپارچه سازی اطلاعات
استراتژی۵: مدیریت مشارکتی
شکل ۵-۱ ساختار سلسله مراتبی مدل مفهومی

۵-۲-۲- اولویت بندی استراتژی ها بر اساس شاخص های تعیین شده در سازمان مورد مطالعه با بهره گرفتن از تکنیک AHP فازی چگونه است؟

همانطور که گفته شد اولویت بندی و انتخاب بهترین استراتژی پیاده سازی زنجیره تامین چابک در شرکت صنعتی بهشهر با بهره گرفتن از روش AHP فازی انجام شد.در این روش وزن هرکدام از شاخص ها و زیرشاخص های موثر در زنجیره تامین چابک و همچنین وزن هر کدام از استراتژی ها در زیر شاخص های شناسایی شده، مشخص شد.در مورد نتایج نهایی می توان گفت که نتایج بررسی اهمیت نسبی معیارهای اصلی تحقیق از انجام مقایسات زوجی در روش AHP فازی و از دید خبرگان نشان می دهد که معیارها به ترتیب اهمیت عبارتند از:
انعطاف پذیری توسعه محصول، انعطاف پذیری فناوری اطلاعات، انعطاف پذیری لجستیک، انعطاف پذیری تدارکات و انعطاف پذیری ساخت و تولید.
مقدار وزنی این پنج معیار نشان می دهد که از دید خبرگان معیار انعطاف پذیری توسعه محصول، تقریبا ۲/۳۴ درصد اهمیت نسبی کل را به خود اختصاص داده است.
همچنین براساس نتایج حاصل از محاسبات وزن استراتژی های پیاده سازی زنجیره تامین چابک، اولویت بندی این استراتژی ها در شرکت صنعتی بهشهر به ترتیب زیر می باشد:
یکپارچه سازی اطلاعات، یکپارچه سازی فرایند، ارتقا مشتری و بازار، یکپارچه سازی شبکه و مدیریت مشارکتی.

۵-۳- پیشنهادات بر اساس نتایج تحقیق

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...